Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-30-2018, 07:56   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı

DİNİ HİKAYELER RESULULLAH'TAN HİKAYELER

CEHALETİN İLACI SORMAK

seferde, birine taş isabet etti ve başını kırdı. Sonra adam uykuda ihtilam olunca, arkadaşlarına:*
Teyemmüm edebilir miyim,diye sordu.*hayır
su mevcut oldukça teyemmüme ruhsat yoktur, dediler. şahıs gusül abdesti yaradan içeriye giren suyun tesiri ile vefat etti.*efendimiz sav
Adamı öldürmüşler, Allah onları öldürsün Bilmiyorlarsa sorsaydılar cehaletin ilacı sormaktır, o adama teyemmüm kafiydi Yarasına da bir bez parçası koyar, üzerine mesheder ve vücudunun diğer yerlerini yıkardı» diye buyurdu

TEYEMMÜMÜN MEŞRUYETİ

Hazreti Aişe ra anlatıyor:*Resulüllah sav. seferlerinde yola çıktık. Mekke'ye yakın*
gerdanlığım kaybolmuştu. Gerdanlığımı bulmak için Allah'ın Resulü ile durdular.mahalde su yoktu insanlar ebu Bekir ra. Ya Aişe ne yaptı, görmüyor musun? Peygamber ile beraberindeki insanları su olmayan bir yerde durdurttu, Ebu Bekir ra geldi ve:*
Peygamber ile insanları da susuz bir yerde hapsettin, yumruğunu sıkarak arkama vurmaya başladı. Allah'ın Resulü susuz olarak sabaha kadar uyudu. Bu hadise üzerine Allahü Teala «Su bulamazsanız temiz toprak ile teyemmüm ediniz» mealindeki ayeti kerimeyi indirdi. Peygamberin rakiplerinden biri Üseyd Ey Ebu Bekir ailesi! Bu, sizin bereketinizle olanların ilki değildir, dedi.*Aişe ra üzerinde bulunduğu deveyi kaldırdı ve altında kalmış gerdanlığı buldu

NİYET - İHLAS VE MEZİYETLERİ

Peygamber aleyhisselam buyurdu:*Üç kişi yolda mağaraya sığındılar. mağaranın önüne bir kaya düştü ve mağara kapandı. biribirine Allah için işlediğiniz bir iş varsa, hatırlayın onu vesile ederek Allah'a dua edin, sizi bu beladan kurtarır.*
biri:*Ey Rabbim! Benim yaşlı annem-babam küçücük çocuklarım. Vardı Onlara bakarım. koyunları sağar ve yavrularımdan önce anne - babama süt içirir, beslerdim. geç kaldım, anne-babamı uyumuş buldum. koyunlarımı sağdım ve çocuklarım açken anne - babamdan önce onları beslemedim Anne-babamı da uyandırmaya kıyamadığım için, sabaha kadar başlarında beslemeye hazır ayakta bekledim. Eğer amelim kabul olunup rızanı kazanmışsa, göğü görecek kadar, önümüzü açıver, Ey Allah'ım, dedi. Allahü Teala kayayı biraz kaldırmak suretiyle açtı ve gökyüzünü gördüler.*

İkincisi: Ey Allah'ım! amcam kızı vardı. Onu, aşırı seviyordum. Bir gün cinsi münasebet arzu ettim. Kanmadı; yüz dinar getirmedikçe olmaz, dedi. parayı biriktirinceye kadar çalıştım ve gayri meşru münasebette bulunmak üzereyken amcam kızı: Ey Allah'ın kulu Allah'tan kork ancak Allah'ın hakkı olan şer'i nikah ile mühürü aç, dedi. derhal vazgeçtim Eğer bunu senin rızan için yaptığımı kabul ediyorsan,kapıyı aç, dedi. Allahü Teala kapıyı biraz daha açtı.*Üçüncüsü ise şöyle dedi: Ey Rabbim, ben birini ücretli olarak çalıştırıyordum, hakkımı ver, dedi. Verdim. Almak istemedi, Ben de pirinci ekmeye devam ettim ve elde ettiğim kazançla çobanları ile birlikte inek sürüsü temin edinceye kadar ekledim.

Alacaklı geldi ve:*Allah'tan kork! dedi. Ben
Çobanları ile birlikte inekleri de al, dedim.*
Allah'tan kork! benimle alay etme! dedi.*
Alay etmiyorum, onlar senin, onları al! dedim. Ey Allah'ım, eğer senin rızan için yaptığıysam kapıyı aç! diye dua ettim Allahü Teala kapıyı açtı.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla