Konu: Ortadoğu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-07-2018, 22:01   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak haber7.com

Abdülkadir Molla'nın tarihe geçen sözü

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla tüm dünyanın tepkisine rağmen idam edildi.
idamından önce söylediği ''Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti.. Bize kulluk et dediler, ben de asın dedim'' cümlesi hafızalara kazındı.*
Bangladeş'te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesinde savaş suçu işlediği iftirasıyla idam cezası kararı çıkan Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden olan Abdülkadir Molla, partinin genel sekreter yardımcısıydı The Daily Sangram gazetesinin yayın yönetmenliğini de yapan Molla, 1986 ve 1996 da iki kez parlamentoya girebilmek için aday oldu.

Bangladeş'te 2009 da kurulan Uluslararası Suçlar Mahkemesi'nde yargılanan, 5 Şubat 2013'te savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarla bağlantılı 6 iftiranın 5'inden mahkûm olan Molla, bağımsızlık savaşında El Bedr milis gücünün üyesiydi. savaş suçlularının idamını isteyen Şahbag protestoları başladı. Dakka'dan ülkeye sıçradı. Protestocular Cemaat-i İslâmi Partisi'nin yasaklanmasını istiyordu. Cemaat-i İslâmi Partisi, mahkûm liderlerinin serbest bırakılması talebiyle gösteriler başlattı. Bangladeş Yüksek Mahkemesi, 17 Eylül 2013 de Abdülkadir Molla'ya verilen ömür boyu cezayı idam cezasına çevirdi.

Kaynak yeniakit.com.tr

İdama mahkum edilen Mevlana Nizami:

Tüm dünya karşı gelsede Zalim Bangladeş hükümeti Cemaat-i İslami lideri Mevlana Nizami'yi şehit edecek.Ghulam Azam gitti.Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruz zaman ve Ali Ahsan Mücahid de gitti. Zulümle beslenen Bangladeş hükümeti Mevlana Rahman Nizami için idam kararını onadı. insana sırf Müslüman diye düzmece suçlar isnat edenleri sonra da hukuku keyiflerince ayarlayıp adaletten sapanları Allah elbette başıboş bırakıcı değildir. Beklesinler bakalım, Allah hesap soranların en hayırlısıdır.Mevlana Nizami ne yaptı da, Hindistan'ın ve Siyonizm'in bir numaralı düşmanı ilan edilmiş ve birilerinin kuklası olan hükümet tarafından idamı istendi?Cevabı onun hayatında aramak icap eder;

Dünya İslami hareketinin lideri ve Bangladeş Cemaati İslami'nin Genel Başkanıdır Mevlana Nizami. 31 Mart 1943'te Bangladeş Pabna ilinde dünyaya gelmiştir. Dünya çapında tanınan bir lider, bir İslam Âlimidir. Doğu Pakistan'ın en büyük medresesi Dakka Aliye medresesinde okumuş ve ülke genelindeki hadis sınavında ikinci olmuştur. Hint Kıtasının en büyük üniversitesi Dakka üniversitesini ise birincilikle bitirmiştir. 72 yaşında olan Mevlana Nizami*dünyanın en etkili ve sözü dinlenen 50 insanından biridir.

lisedeyken vazife şuuruyla Cemaati İslami'nin öğrenci teşkilatı olan İslami Cemiyeti Talaba grubuna Pakistan'da katılmış, genel başkanlığını yapmıştır.50 yıllık siyasi hayatında herkesçe sevilen kimseye kötü söz söylemeyen Mevlana Nizami için arkadaşları*"Biz onun yanına gidince saygıdan dolayı bir şey söyleyemezdik"* demişdir.
ümmetin dertleriyle dertlenmiş ve yarım asırlık siyasi hayatında insanlığın başarısı için, Bangladeş'ten yoksulluğu kaldırmak ve adil düzenin temeli olan İslami nizamı getirmek için çalışmalar yapmıştır. iyiliği ve güzelliğini gururlarına yediremeyenler tarafından hapislere atılmış işkenceler görmüştür. Ardı arkası kesilmeyen solcu saldırılarda ağır yaralar almıştır

amcası Ebu Talib'e*"Ey amca! Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseler, ben yine dinden, tebliğden vazgeçmem. Ya Allah bu dini hâkim kılar, yahut ben bu uğurda canımı veririm."*buyuran Efendimiz'i hayatının her alanında örnek aldı şu sözleri söylemiştir:*"Benim vücudumda bir damla kan bile kalsa ben o kanı Allah yolunca cihad için kullanacağım ve tüm dünya karşı gelse de ben bu yoldan ayrılmayacağım."1991 ve 2001 de milletvekili seçilmiş ve 2001-2006 da ülkenin refah çalışmalarında iki defa en iyi bakanlık ödülünü almış Ülkesine 2000 yeni fabrika kurmuş Bangladeş'i yükseltmiş ve dışarıdan yiyecek alımının önüne geçmiştir.

Bangladeş'in kendi kendine yetmesi Hindistan'ı rahatsız etmiş ve zulüm ehli planlar hazırlayıp tuzaklar kurmuştur Bangladeş'in en zeki siyasetçilerinden Mevlana Nizami bir âlim olarak herkesçe tanınmaktadır. düşmanlar bile âlim ve çok iyi bir insan olduğu için ona saygı göstermişlerdir. 1967-1968 e kadar İslami Cemaati Doğu Pakistan başkanlığını yaparken Pakistan eğitim sisteminin İslami bir eğitim olması için çalışmalar yapmış çok büyük başarılara imza atmıştır. 1969-1971 de İslami Cemaati Talaba Pakistan'ın Genel Başkanlığındayken, o zamanın Pakistan'ında en etkili olan sol hareketten üniversiteli gençleri kurtarıp oluşuma katmıştır

Pakistan ile Bangladeş ayrıldıktan sonra Bangladeş Cemaati İslami'ye katılmış ve Merhum Şehit Lider Ghulam Azam'ın liderliğinde Bangladeşin İslami çalışmalarında önde gelen isimlerden olmuştur. 1971'den 1980'e Dakka İl Başkanı, 1980-1989 yıllarında Genel Sekreter Yardımcılığı yapmış 1989 da Genel Sekreterlik görevine 2000 yılında Genel Başkanlığa seçilmiştir.Tarım bakanı olduğunda ülkenin refahı için yatırımlar yapmış Açlık ve sefaleti ortadan kaldırmak için kimsenin yapmadığı kalkınmayı sağlamış Bangladeş kendine yeten bir ülke olmuştur. Onun çalışmalarıyla Bangladeş ithalat yaptığı ülkelere ihracat yapar hale gelmiştir.

Ahlaksız sinema filmlerinin yasaklanması için çok uğraşmıştır Hindistan kültür ve sinemasından Bangladeş Müslümanlarını korumak için kültür hareketine öncülük edmiştir Faizsiz İslami Bankayı kurmuş, SGK ve diğer finans kurumlarındaki faizi kaldırmak için alternatifler üretmiştir.Ülkeye alkol girişini yasaklamıştır. Medrese eğitiminin yaygınlaştırılması ve kaliteli eğitim için medrese bütçesini 10 katına çıkarmıştır.sevilen, sayılan ve takdir edilen Mevlana Nizami 1991'de, talebe olduğu Dakka Üniversitesine rektörce davet edilmiş solcu gruplarca saldırıya uğrayarak ağır darp edilmiş ve bıçak yarası almıştır. yaralar 1,5 yıl da iyileşirken o görevinin başına dönmüştür. Sadece solcu gruplar değil, din düşmanı polislerce de darp edilip işkence görmüştür Mevlana Nizami 2007'de tutuklanmış ve 3 ay hapis yatmıştır. 29 haziran 2010'da düzmece bir suçla tutuklanmış ve hapse konmuştur.30'a yakın eser ve makalesi bulunmaktadır.Allah ondan ve arkadaşlarından razı olsun.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla