Konu: Sözler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-28-2018, 11:56   #66
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islamveihsan.com

SULTAN ALPARSLAN’IN TARİHE GEÇEN KONUŞMALARI

Alparslan, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ne bembeyaz elbiseler giydi ve;*“Bu benim kefenimdir dedi. kendini cihan şöhretine değil, hâlis bir îman vecdiyle şehîtliğe hazırladı.

“Ya muzaffer olur gâyeme ulaşırım; ya da şehît olarak cennete giderim.

Sizlerden beni tâkip etmeyi tercih edenler, tâkip etsin. Ayrılmayı tercîh edenler, gitsinler Burada emreden sultan ve emredilen asker yoktur. bugün ben de Sizlerle birlikte savaşan bir gâzîyim.

Beni tâkip edenler ve nefislerini Allâh’a adayarak şehît olanlar, cennete; sağ kalanlar gâzîliğe kavuşacaktır. Ayrılanları âhirette ateş, dünyâda da rezillik beklemektedir.”

insanlar içinde ancak ihlâs sâhibi olanlar kurtuluşa ereceklerdir. ihlâs sâhipleri dâimâ büyük ve tehlikeli bir imtihan üzeredirler.

işlemiş olduğum hatâ ve kusurlarımdan Allâh Teâlâ’dan af diliyor, tevbe ediyorum. Lâ ilâhe illâllâh Muhammedü’r Resûlullâh!..”

Sultan Muhammed Alparslanın son sözleri Her zaman, Allâhtan yardım isterdim. Dün askerimin çokluğu ordumun büyüklüğünden, dağ titriyor gibi geldi. Kalbimden dünyânın hükümdârıyım,diye geçti. Cenâb-ı Hak aciz kulunu cezâlandırdı
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla