Kaynak sözlervadisi.com
Sultan Alparslan Sözleri
”Size öyle bir vɑtɑn ɑldım ki; ebediyen sizin olɑcɑktır.”
Ben, Müslümanların camilerde bizim için dua etmekte oldukları saatlerde düşmanın üzerine atılmak istiyorum.
Galip gelirsek arzu ettiğimiz gerçekleşmiş olur, yenilirsek şehid olarak cennete gideriz.
Bugün burada ne emreden sultan ne de emir alan bir asker var; içinizden biri olarak savaşacağım; benimle gelmek isteyenler peşime düşsünler, istemeyenler geri dönebilirler.
Bir gün nizamülmülk sultan alparslana şikayet edilir Sultan vezirini çağırtıp yazılanlar doğru ise ahlakını güzelleştir değil ise iftira edenleri bağışla onlara öyle işler verki insanları kandırmaya vakit bulamasınlar.*cevabını verir
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle*Bizans topraklarında ilerlerken askerlerden biri telaşla :*
300 bin kişilik düşman ordusu bize yaklaşıyor der.*Sultan Alparslan hiç önemsemez ve der ki*Biz de onlara yaklaşıyoruz…*
Allahım! İslamın sancaklarını yükselt ve hayatlarını Sana kulluk için esirgemeyen mücahidlerini yalnız bırakma!
Ya Rabbi! Alp Arslan’ı, düşmanlarına karşı muzaffer kıl ve askerlerini meleklerin ile kuvvetÎendir! O, Senin rızanı için, canını fedadan sakınmıyor. O Senin yolunda ve dininin için cihat yapıyor Sen onu koru ve düşmanÎarını kahret!
Ya muzaffer oÎur gayeme uÎaşırım, ya da şehit oÎarak Cennet’e giderim.
Burada emreden suItan ve emrediIen asker yoktur. Zira bugün ben de sizIerden biriyim, sizIerIe birIikte savaşan bir gaziyim.
ÖÎürsem kefenim, üzerimdeki eIbisemdir *
nefsimi AIIah’a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer oÎmak da bir saadettir. Zaferi kazanırsak istikbaÎ bizimdir
Sultan Alparslanın malazgirt konuşması AIIahım! İslâm sancağını yükseIt hayatIarını Sana kuIIuk için esirgemeyen mücahidIeri yaInız bırakma! Ya Rabbi! AIp ArsIan’ı, ve askerIerini muzaffer kıI meIekIerinle kuvvetIendir! Senin rızan için varIığımı, canımı fedadan sakınmıyor. dinin için cihat yapıyorum Sen koru ve düşmanı kahret
ne kadar az oIursak oIaIım, Bizans ne kadar çok oIursa oIsun MüsIümanIarın minberde dua ettikIeri saatte kendimi düşman üzerine atmak istiyorum
Sultan Alparslanın malazgirt konuşması Ya Rabbi! Seni vekil yapıyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor, uğrunda cihad ediyorum. Allahım Niyetim halistir; yardım et Ya muzaffer oÎur gayeme uÎaşırım, ya şehit oÎarak Cennet’e giderim. Burada emreden suItan ve emrediIen asker yoktur. ben sizIerden biriyim, sizIerIe birIikte savaşan bir gaziyim. ÖÎürsem kefenim eIbisemdir nefsimi AIIah’a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer oÎmak da saadettir. Zafer ve istikbaÎ bizimdir
|