terör
dünya tarihinde iktidarları bitiren onların yaptığı siyasal- politik hatalar değil,iktisat politik hatalar olmuştur,22 temmuz seçimlerinden hemen önce terör yeniden tırmanışa geçmiş ve milliyetçi şove söylemler en az bugünki kadar artış göstermişti ama ak parti soğukkanlı davranmayı bildi;milliyetçi söylemlere prim vermedi ve buna rağmen oyları hem kürt kökenli vatandaşların yoğunlukta olduğu kalelerde patlama yaptı hemde türk milliyetçilerinin kaleleri olan iç anadoludaki bütün iller düşürüldü bunun açıklaması şudur ki millet milliyetçi söylemlere prim vermiyor millet cebindeki paranın değeri artıyormuu artmıyor mu buna bakıyor eğer kuzey ıraka girmek o bölgeyi talan etmek milletin gözünde bir değer olsaydı tansu çiller,demirel,iktidardan hiç gitmezdi. ahmet altanın tespitiyle bir taraf laiklik diye bağrıyor vatandaş soruyor benim gelirim ne kadar artacak,bir taraf milliyetçilik vatan millet diyor vatandaş yine soruyor benim yaşam standartlarım ne kadar yükselecek bunlara cevap alamayıncada ak partiye yöneliyor çünkü vatandaşın sorusuna, vatandaşın gündemindeki gerçek meseleye ak parti cevap veriyor ekenomi,kişibaşına milli gelir 10 bin dolar,daha rahat ve konforlu bir yaşam.ve emin olun ekonomimiz ufacık bir sarsıntı alırsa bu olaydan değil kuzey ıraka girmek barzaniyide öldürsek ak parti bir daha iktidara gelemez,ulusalcı kanat bunun çok iyi bilincinde ama ben soğuk kanlıyım inanıyorum ki ak parti yine bu ulusalcı kanatın heveslerini boğazlarında bırakacak.
|