Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2007, 19:27   #6
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Standart YASAKÇILAR UTANSIN
Yüksek Mimar Şeyda Beyaz: YASAK NEDENIYLE ÇIKMAZA GIRMEDIM, DÜNYANIN EN IYI OKULUNDA OKUDUM
Kendi ülkenizde kazandığınız üniversitede okuyamamak kötü. Alın terimizle hak ettiğimiz okullara almadılar diye büyük bir çıkmaza girmedik. Yerimizde oturup yasakçıları sevindirmedik. İnancımız gereği oluşan kıyafetimizden dolayı kendi ülkemizde okuyamadık. İlkelerimiz gereği doğru olanı yaptık. Yapılması gereken şey buydu, Allah da yardım etti. Mimarlık eğitiminde dünyanın en iyi okullarından birinde okumak nasip oldu. Kaliteli bir eğitim aldık. Açıkçası ailem dışında Türkiye’de bulunmamaktan dolayı hayıflandığım fazla bir şey yoktu benim için. Hep ileriye dönük düşündüm. Okulumu başarıyla tamamlamak için çaba verdim. Normalde 10-12 yılda bitirilebilen bir okulu 6 yılda tamamladım. Planlanan bir zaman diliminde bitirdim. Viyana’da çalışmayı düşündüm fakat Türkiye’ye dönme düşüncesi daha ağır bastı. Eğer arzu ettiğim kalıcı bir iş ortamı bulamazsam, doktoramı tamamlamak üzere Viyana’ya her an dönebilirim. Kıyafetlerimizden dolayı burada yaşadığımız sıkıntıları orada yaşamadık.

ne güzel...

bende mimarlık okumak istiyorum ben kendi ülkem de okumak istiyorum inşallah yurt dışına gitmek zorunda kalmam...
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla