TÜRKİYEDE HINZIR ETİ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI
Et piyasası gerçekten çok tartışılacak bir sektör.. ne yediğimiz önemlidir, kg fiyatı 10 ytl ye sucuk bulunmakta piyasada ayrıca bunun üzerindede %100 dana eti yozıyor.. çevrenize bakın en ucuz kasap ve marketlerde ortalama 15 ytl yağsız tranj eti.. durum böyle olunca fabrika 10 ytl ye satılan sucuğu 6 ytl ye maal etmesi gerekli kar etmesi için nasıl bir çelişkidir bu et 15 ytl iken 6 ytl ye%100 dana sucuk imal ediyorlar. tabi bu altı ytl lik bölümde baharatı sarımsağı çeşitli katkı maddeleride cabası..... mümkün değil bu ürünün sağlıklı olması..
geçen sene Aytaç entegre et tesislerini gezdim.. baştan sona muhteşem bir teknoloji, dana fabrikanın bi kapısından girip diğer kapısından sosis olarak çıkıyor, üretim tamamen otomatik makinalarda ve işçilerin karışıma müdahale etmesi olanaksız.. hijyen baş unsur kabul edilmiş, fabrikaya önlüksüz bonesiz galoj suz girmek kesinlikle yasak. üretim ve paketleme el değmen. hayran kaldım açıkcası... bu konuda benim tavsiyem Aytaç ürünleridir, bunun yanında bilindik büyük kuruluşları tercih etmeniz sağlığınız açısından önemlidir... saygılar
|