Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2007, 22:24   #2
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart YURT DISINDA EGITIM ICIN BURSLAR---PARA BURADA ---
VEHBİ KOÇ VAKFI'NIN BURS VERDİĞİ EĞİTİM KURULUŞLARI

ÜNİVERSİTELER:-------------------HEMŞİRE YÜKSEKOKULLARI:

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ-----------EGE ÜNİVERSİTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ------------------DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

-İktisadi ve İdari Bilimler F.--------MARMARA ÜNİVERSİTESİ

-Mühendislik Fakültesi--------------HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-----------İST. ÜNV. FLORANCE NIGHTI.

-Hukuk Fakültesi---------------------SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERS.

İSTANBUL TEKNİK ÜNV.-------------ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERS.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ------------SAĞLIK MESLEK LİSELERİ:

-İktisadi ve İdari Bilimler Fak.------DENİZLİ SAĞLIK MESLEK L.

-Atatürk Eğitim Fakültesi------------MERZİFON SAĞLIK MESLEK L.

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERS.-----ZEYNEP KAMİL SAĞLIK MESLEK L.

Belli konularda sadece yüksek lisans öğrencilerine burs veriliyor.

British Council, İngiltere'nin diğer ülkelerle kültürel ilişkilerini yürüten kurumudur. 1934 yılında kurulan British Council, halen tüm dünyada 109 ülke ve 218 şehirde faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye'deki etkinliklerini 1940'dan bu yana kesintisiz sürdüren British Council'ın Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan ofisleri Türkiye genelinde hizmet vermektedir.

Türkiye'deki faaliyetlerimiz birçok alanı kapsar, ancak ağırlık noktasını eğitim ve öğrenim, İngilizce dil öğrenimi, sanat, bilim ve etkin yönetim oluşturur. Bunların yanısıra, spor ve gençlik ile ilgili alanlarda da yeni programlar geliştirilmektedir.

Burs için bütün başvuru formları toplandıktan sonra seçim komitesi (İngilizlerden oluşuyor) formlara göre ilk elemeleri yapıyor. Seçtikleri öğrenciler mülákata çağrılıyor ve bu elemeyi geçenler İngilizce sınavına tabii tutuluyor. Bursa aday gösterilenin tam listesi Ocak-Şubat aylarında kesinlik kazanıyor.

Ayrıca The British Council'in burs programlarında öncelikli konular vardır. Bu konular:

-Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi
-Hukuk, İnsan Hakları
-Avrupa Birliği Çalışmaları
-Gazetecilik
-ve Çevre

ANKARA
Iran cad. Karum Is Merkezi
C Blok Kat:5 no: 437 06700
Ankara
Telefon: 0 312 455 36 00
Faks: 0 312 455 36 36
E-posta: bc.ankara@britishcouncil.org.tr

İSTANBUL
Posta Kutusu 16 Besiktas
Istanbul
Telefon: (0 212) 355 56 57
Faks: (0 212) 355 56 58
E-posta bc.istanbul@britishcouncil.org.tr

İZMİR
PTT Pasaport Posta Md.
Posta Kutusu no:274
İzmir
E-posta bc.izmir@britishcouncil.org.tr

HÖSV, üstün başarılı üniversitelilere geri ödemeli olarak burs veriyor.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Vakfın sosyal amaçlı burs programı, üniversite öğrencilerine (lisans öğrenimi için) yönelik.

Üniversiteyi üstün başarı ile kazanan, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere geri ödemeli bir burs programı sunuyor.

Programda yer alan bursiyerler, meslek sahibi olduktan sonra, yeni yetişen gençlerin öğrenimlerine bir ölçüde katkıda bulunabilme ilkesinden hareketle, aldıkları burs miktarını taksitler halinde ve faizsiz olarak vakfa geri ödüyorlar.

Başvuru şartları, her yıl Eylül ayı başlarında üniversitelere gönderilen ve basın yoluyla yapılan duyurularla açıklanıyor. İsteyenlere 'Vakıf Başvuru Formu' gönderiliyor. Başvurular 15 Eylül'de başlıyor, 15 Ekim'de sona eriyor.

İSO, üniversitelilere ve meslek yüksek okulu öğrencilerine burs veriyor.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı
Üniversite ve meslek yüksek okullarında öğrenim görenlere burs veriyor. Burs verilecek adayı öğrencinin öğrenim gördüğü kurum seçiyor ve Vakfa bildiriyor. Teknik bölümde okuyanlara burs sağlanıyor.

Tel: (0212) 252 29 00

Ekonomik desteğe muhtaç başarılı öğrencilere burs veriliyor.

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı
Vakıf, gençlerin eğitsel, kültürel, sosyal ve fiziksel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1992'de kuruldu.

Başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken ekonomik yönden zorlanan gençlere burs veriliyor.

15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülákata alınıyor. Belli bir puanlamaya tabii tutulan adaylara daha sonra burs veriliyor.

Tel: (0212) 274 15 02

Alarko bursları ekim ayında verilmeye başlanıyor.

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
Ekim ayında başlayan burslar 8 ay boyunca devam ediyor. Verilecek burs miktarı her öğretim yılı için yeniden belirleniyor.

Tel: (0212) 258 61 20

Ağırlıklı olarak tıp öğrencilerine, not ortalamasına göre burs verilmekte.

Sağlık ve Eğitim Vakfı
Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

Tel: (0212) 512 18 78

Burslar mecburi hizmet karşılığında sadece belli öğretmenlik bölümlerine veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı
Bakanlık tarafından yükseköğretim kurumlarının öğretmen yetiştiren İngilizce, elektronik ve bilgisayar ile sınıf öğretmenliği branşlarında öğretim gören belirli sayıda öğrenciye burslu statüde destek sağlanıyor. Üniversitelerin hangi bölümlerinden kaç öğrenciye burs verileceği her öğretim yılı başında belirleniyor. Burslar, mecburi hizmet karşılığında veriliyor ve mezun olanlar öğretmen olarak doğrudan göreve alınıyor.

Tel: 0312-417 50 70

Yurtdışı için çok üstün başarılı öğrencilere dil eğitimi bursu verilmekte.

Çok üstün başarılı bir eğitim geçmişi olan öğrencilere dil öğrenimi için burs veriliyor. Amerika-İngiltere-Kanada.

Telefon : 0312 4361964
Web adresi: http://www.icep.org.tr

Fulbright, Amerika'nın en itibarlı bursları arasında yer alır.

Fulbright Öğrenim Bursları, yüksek lisans veya doktora düzeyindeki Türk vatandaşı öğrencilere verilir. Burslar tıp dalları hariç bütün dallar için açıktır.

Yüksek lisans burslarına başvurabilmek için öğrencinin çok iyi İngilizce bilmesi, üniversite mezunu veya üniversite son sınıf öğrencisi olması, 30 yaşından büyük olmaması, üniversite ders notu ortalamasının 10 üzerinden en az 7.5 (4 üzerinden 3.20) olması şarttır.

Doktora bursları için ise, Türkiye'deki bir doktora programına kayıtlı olması, çok iyi İngilizce bilmesi ve 30 yaşından büyük olmaması gerekir.

Gerek yüksek lisans gerekse doktora burslarına başvuranların TOEFL ve GRE (işletmeciler için GRE yerine GMAT) sınavlarına da girmeleri şarttır.

Fulbright Bursları öğrenime başlama tarihinden 2 yıl kadar önce ilan edilir. Örneğin Eylül 2001 de öğrenime başlayacak öğrenciler Kasım 1999'dan itibaren Fulbright Eğitim Komisyonuna başvurabilirler. Başvurular Temmuz sonuna kadar tamamlanmalıdır.

Ankara Merkez:
Şehit Ersan Caddesi No: 28-4
Çankaya - Ankara
06680 Turkey

Tel: (+90 312) 427 1360
(+90 312) 428 4824
Fax: (+90 312) 468 1560
E-mail: fulbright@fulbright.org.tr

İstanbul Şubesi
Gümüşsuyu, Dümen Sokak No: 3-11
Taksim, İstanbul
80090 Turkey
Tel: (+90 212) 244 1105
Fax: (+90 212) 249 7581
E-mail: fulb-ist@tr.net

Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabiliyor.

TC Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Yükseköğretim Bursu

Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere üniversitelerde okuyan her öğrenci bu bursa başvurabiliyor.

Başvurular Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının başında yapılıyor. Başvuru formları ise Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Bölge ya da Yurt Müdürlükleri'nden alınabiliyor.

Başbakanlık Burs Merkezi
Adres :
Karanfil Sokak No 67 Bakanlıklar / ANKARA
Telefon :
0312 424 09 47 (3 Hat)
E-mail :
sydtfburs@basbakanlik.gov.tr
burs@basbakanlik.gov.tr
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla