Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2007, 22:26   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart YURT DISINDA EGITIM ICIN BURSLAR---PARA BURADA ---
TEV-BRITISH CHEVENING MÜŞTEREK İNGİLTERE BURSLARI:

Türk Eğitim Vakfı, 1990 yılından bu yana British Chevening ile İngiltere'de master öğrenimi için müşterek burs vermektedir. Bursiyerlerin okul ücretleri British Chevening, yaşam giderleri ise TEV tarafından karşılanmaktadır. Burs verilen alanlar; Mühendislik, Ekonomi, İşletme ve diğer Sosyal dalları kapsamaktadır. İngiltere'de mastır süresi 1 yıl, öğrenim dili yalnızca İngilizcedir. Adaylar müracaat ettikten sonra kendilerine verilen süre içinde TOEFL ya da IELTS sınav sonucunu verir. Kesin olarak hangi alanlarda burs verileceği her yıl Ekim ayında yayınlanan ilanımızda açıkça belirtilir. İngiltere'de burs verilecek üniversitelerin listesine www.britishcouncil.org.tr ‘den educationuk/study in the uk veya www.edcon.com.tr den ulaşılabilinir. Her yıl belirlenen kontenjana göre burs verilir. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.
Türk Eğitim Vakfı, yılından bu yana British Chevening ile İngiltere'de master öğrenimi için müşterek burs vermektedir. Bursiyerlerin okul ücretleri British Chevening, yaşam giderleri ise TEV tarafından karşılanmaktadır. Burs verilen alanlar; Mühendislik, Ekonomi, İşletme ve diğer Sosyal dalları kapsamaktadır. İngiltere'de mastır süresi 1 yıl, öğrenim dili yalnızca İngilizcedir. Adaylar müracaat ettikten sonra kendilerine verilen süre içinde TOEFL ya da IELTS sınav sonucunu verir. Kesin olarak hangi alanlarda burs verileceği her yıl Ekim ayında yayınlanan ilanımızda açıkça belirtilir. İngiltere'de burs verilecek üniversitelerin listesine ‘den educationuk/study in the uk veya den ulaşılabilinir. Her yıl belirlenen kontenjana göre burs verilir. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.

TEV-DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) MÜŞTEREK ALMANYA BURSLARI:

Türk Eğitim Vakfı, 1998 yılından itibaren Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile birlikte Almanya'da Mühendislik, Ekonomi, İşletme ve diğer Sosyal alanlarda müşterek burs vermektedir. Bursiyerlerin giderlerinin %50'si DAAD, %50'si ise TEV tarafından karşılanmaktadır. Burs verilecek alanlar her yıl yayınlanan ilanda açıkça belirtilir. Almanyadaki üniversitelerin listesine www.daad.de/deutschland/en/2.2.4.html adresinden ulaşılabilinir. Almanya'da master öğrenim süresi alanlarına göre (2 yada 4 Sömestrlik) 1 ile 2 yıl arasında değişmektedir. Öğrenim dili Almanca veya İngilizcedir. Almanca öğrenim görecekler Almanca dil bilgisi yeterlilik sınavına müracaat ettikten sonra belirlenen tarihte TEV merkezinde girerler. İngilizce öğrenim görecekler ise TOEFL ya da IELTS sınav sonucunu TEV'e müracaat ettikten sonra takip eden Ocak ayı sonuna kadar vermek zorundadır. Gönderilecek bursiyer sayısı her yıl yapılan bütçe çalışmaları neticesinde belirlenir. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.

TEV-FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ MÜŞTEREK FRANSA BURSLARI:

Türk Eğitim Vakfı ile Fransa Büyükelçiliği arasında yapılan anlaşma gereği Fransa'da yüksek lisans bursları verilecektir. Burs verilen alanlar; Mühendislik, Ekonomi, İşletme ve diğer Sosyal dalları kapsamaktadır. Öğrenim dili Fransızca ve İngilizcedir ve master öğrenim süresi Fransa Devlet üniversitelerinde 1 yıldır. Öğrenimini İngilizce sürdürecek adaylar belli düzeyde Fransızca bilmek zorundadır yada bursa müracaat ettikten sonra Fransız Kültür'de Fransızca dil kursuna gitmesi gerekmektedir. Üniversitelere http://www.onisep.fr/national/atlas/.../atlas-sup.htm den ulaşılabilinir. * Copernic Programı; mastır öğrenimini tamamlamış, yönetici olmayı hedefleyen kişilere yönelik 1 yıllık özel bir Eğitim programıdır. Bu program Fransa'da yalnızca College des Ingenieurs'ta verilir ve Fransızca'yı iyi bilmek şarttır.

Bursiyer müracaat ettikten sonra belirlenen tarihte Fransa Büyükelçiliğinin düzenlediği Fransızca dil sınavına girer ve sonucunu TEV'e verir. Bu sınavda yeterli sonucu alanların adaylıkları devam eder. Bursiyerinlerin Fransa'daki master öğrenimi süresince tüm giderleri karşılanmaktadır. Bursiyerlere ödenecek tutarlar TEV ile Fransa Büyükelçiliği arasında yapılan anlaşmaya göre her yıl ayrıca belirlenir. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.

TEV-GARRING VAKFI DANİMARKA BURSLARI:

Danimarkalı Karl Johannes Garring ve Türk eşi Zahide Zehra Garring'in vasiyeti doğrultusunda Danimarka'da kurulan Garring Vakfı'nın gelirlerinin TEV'na aktarılmıştır. Bu fondan 1996 yılından itibaren Danimarka'da, İngilizce eğitim veren Danimarka Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Sistemleri, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Deniz ve Kıyı, Petrol, Rüzgar Enerjisi Mühendisliği ile Bioteknoloji dallarında ve ilgili alanlarda öğrenim görenlere yüksek lisans (Master's Degree) öğrenimi için burs verilir. Bursların süresi en fazla 24 aydır.Bursiyerlerin giderleri Garring Vakfı fonundan karşılanır. Adaylar müracaat ettikten sonra TEV'e dosyalarını hazırlayıp verirler. Ayrıca adaylara verilen süre içinde de TOEFL ve GRE sınav sonuçlarını vermek zorundadırlar. DTU paralı eğitim vermektedir ancak TEV-Garring Vakfı adaylarından okul ücreti almaz. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.

Danimarkalı Karl Johannes Garring ve Türk eşi Zahide Zehra Garring'in vasiyeti doğrultusunda Danimarka'da kurulan Garring Vakfı'nın gelirlerinin TEV'na aktarılmıştır. Bu fondan yılından itibaren Danimarka'da, İngilizce eğitim veren Danimarka Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Sistemleri, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Deniz ve Kıyı, Petrol, Rüzgar Enerjisi Mühendisliği ile Bioteknoloji dallarında ve ilgili alanlarda öğrenim görenlere yüksek lisans (Master's Degree) öğrenimi için burs verilir. Bursların süresi en fazla 24 aydır.Bursiyerlerin giderleri Garring Vakfı fonundan karşılanır. Adaylar müracaat ettikten sonra TEV'e dosyalarını hazırlayıp verirler. Ayrıca adaylara verilen süre içinde de TOEFL ve GRE sınav sonuçlarını vermek zorundadırlar. DTU paralı eğitim vermektedir ancak TEV-Garring Vakfı adaylarından okul ücreti almaz. Adayların Yurt dışı Burslar bölümünde açıklanan niteliklere sahip olmaları gereklidir.

TEV JAPONYA BURSLARI:

Türk Eğitim Vakfı ile İngilizce eğitim veren Uluslararası Japon Üniversitesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda 1986 yılından itibaren her yıl TEV'nın önerdiği gençlere bu üniversiteden karşılıksız burs temin edilmektedir. Burs verilen alanlar İşletme Yönetimi ile Uluslar arası ilişkiler dalın kapsamaktadır. TEV burs alacak adayın yalnızca yol ücretini karşılar. Adaylar Ekim-Kasım aylarında Japonya'dan temin edilen burs müracaat formlarını TEV'den alabilirler.

TEV 1969 yılından beri yurt dışında yüksek lisans (Master's Degree), tıp alanında da üst ihtisas ve araştırma çalışmaları için burslar verir.

TEV “Yurt Dışı Burs Yönetmeliği” uyarınca, her yıl Ağustos-Eylül aylarında bütçe imkanlarını ve üstün nitelikli insan gücü gereksinimini göz önünde tutarak burs verilecek dalları ve burs sayısını belirler.

Seçim

Türk Eğitim Vakfı'nın yurt dışı Yüksek Lisans (Master's Degree) burslarının ilanı her yıl Ekim ayında büyük tirajlı gazetelerde Türkiye genelinde ikişer gün, Ekim ve Kasım ayı içinde de web sitemizde yayınlanır. Ayrıca, ilgili fakültelere duyuru şeklinde gönderilir. Belirtilen şartlara uygun adaylar müracaat süresi içerisinde TEV'e başvururlar. Burslar yalnızca burs verilen A.B.D. ve Batı Avrupa ülkelerindeki en iyi üniversitelerden kabul almak şartıyla verilir. Burslarımız ilan edildikten sonra burs verilecek üniversitelerin listesi TEV'den ve müşterek burs verilen kurumlardan temin edilebilinir.

Adaylar, yüksek öğrenim süresince aldıkları genel not ortalamaları, yabancı dil seviyeleri ile mesleki bilgilerini ölçen sınav sonuçları (GMAT, GRE, TOEFL, IELTS gibi), mülakat sonuçları (Mülakat komisyonu adayların çoğunlukta bulunduğu fakültelere mensup öğretim üyelerinden ve müşterek çalıştığımız kurumların temsilcilerinden oluşur) ve ailelerinin mali durumuna göre değerlendirilir.

Aranan nitelikler

a. T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak.

b. Belirtilen dallarda öğretim yapan fakülte veya yüksekokullardan (I. Öğrenim) son sınıfında öğrenim görmeleri veya mezun olmaları, (İşletme Yönetimi (MBA) dalına yalnızca mezunlar adaylar başvurabilirler.)

c. Yükseköğrenim süresince 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasına sahip olmak. (Burslarımıza Türkiye'deki üniversitelerin I. öğreniminde öğrenim görenler müracaat edebilirler.)

d. Öğrenim göreceği ülkenin dilini master öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek. (Müracaattan sonra verilecek süre içinde dil sınav sonuçları TEV'e verilir.)

1) İngilizce öğrenim göreceklerden TOEFL (İstenilen puan en az 213, bu sınav İstanbul'da Bilmerk, Ankara ve İzmir'de Amerikan Kültür Derneklerinde yapılır.) veya IELTS (İstenilen puan en az 6,5 ve bu test British Council tarafından yapılmaktadır.) Ayrıca, İngilizce öğrenim yapacakların mesleki bilgilerinin yeterliliği, İşletme Yönetimi dalında GMAT, diğer alanlarda ise GRE testleri ile ölçülmektedir. Adayların bu testlerde ilk %50'ye girmeleri gerekmektedir.

2) Almanca, Fransızca, İtalyanca bilen adayların ise bu ülkelerdeki Üniversitelerde yüksek lisans öğrenimi yapabilecek seviyede dil hâkimiyetine sahip olduklarını belgelemeleri, (Bu belgeler İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ilgili ülkelerin Kültür derneklerinden alınabilir.)

e. Bu öğrenimi ailesinin mali imkanları ile yapamayacak durumda olmak.

ÖNEMLİ NOT: Üniversite öğrenimlerini yurt dışında yapanlarla, aynı şartlarla yüksek lisans (mastır) öğrenimine başlayanların müracaatları kabul edilmez.

Taahhütler: Yurt dışı bursiyerlerimiz, öğrenimlerini tamamlar tamamlamaz yurda dönmek ve TEV'nın öğrenimleri süresince kendilerine ödediği meblağı kendileri gibi başarılı Türk gençlerine yardımcı olmak amacıyla geri ödemekle yükümlüdür.

* Yüksek lisans (mastır) öğrenimlerini tamamlayanlar, burslu doktora öğrenimi için kabul aldıklarında TEV uygun gördüğünde bursiyere doktora öğrenimi süresince izin verir ve doktorayı tamamladıktan sonra derhal yurda döneceğine dair ek taahhütname alır. Ayrıca bursiyer mastır öğrenimini tamamladıktan sonra iyi bir iş bulduğunda bilgi ve tecrübelerini arttırmak için 1,5 yıl yurt dışında çalışmak için TEV'den izin isteyebilir. TEV uygun gördüğünde ek taahhütname alarak bursiyere izin verebilir.

İletişim Bilgileri:

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlük
Büyükdere Cad. T.E.V. Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 7-8 34349 Gayrettepe - İstanbul

ADANA
Çınarlı Mah. 17. Sok. Karaaslan Apt. Seyhan - ADANA 01120

ANKARA
Akay Caddesi, No:22/5 Bakanlıklar - ANKARA

ANTALYA
Anafartalar Caddesi, No:115/2 ANTALYA 07100

BALIKESİR
Anafartalar Caddesi No: 15 Mortaş İşhanı, B Blok. BALIKESİR 10100

BURSA
Atatürk Caddesi Çataloğlu İşhanı No:55, Kat:6 BURSA 16010

DENIZLI
Çaybaşı Cad. No:32 Küçüksaray Apt. Zemin Kat, D:2 DENİZLİ 20010

İZMİR
1440 Sokak, No:16 Alsancak 35220 İZMİR

ESKİŞEHİR
Porsuk Ticaret A.Ş. İsmet İnönü Cad. No:2 ESKİŞEHİR 26130

HATAY
İnönü Cad. Rana Apt. No:15/D ANTAKYA 31070

TRABZON
Balık Pazarı Sokak, Kemerkaya Mah. Çapkınoğlu Yiğit İş Hanı No:7 TRABZON 62200

KONYA
Yapıcı İş Merkezi A Blok, Kat:3 KONYA 42030

TEV yüksek lisans-doktora bursları...

Şartlar:
I- Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, başka yerden maaş, ücret burs veya kredi almamak,
II- Başarı Koşulları:
a) Yüksek Lisans için: Lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olmak
b) Doktora için: Lisans veya yüksek lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75) olmak.

Başvuru:
I- TEV yüksek lisans-doktora bursları Kasım ayında ilan edilir ve burs kontenjanı ayrılan Enstitü Müdürlüklerine duyuru yapılır. Burs başvurusu yapmak isteyenler öğretim kurumuna burs kontenjanı olup olmadığını öğrenerek, kontenjan var ise öğretim kurumlarından temin edip tamamlayacakları “Öğrenci Tanıtma Belgesi”ne,
a) Yüksek Lisans bursu için: Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren belgeyi ve yüksek lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren üniversite belgelerini (Kayıt tarihi, sömestr, master/doktora dalı açık olarak belirtilecek.)
b) Doktora için: Lisans veya yüksek lisans öğrenimi süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını, doktora öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösteren üniversite belgelerini (Kayıt tarihi, sömestr, master/doktora dalı açık olarak belirtilecek.

- İki öğretim üyesinden alacakları tavsiye mektuplarını, uzmanlık dalı ve araştırma programlarını ve neden bu dalda master/doktora yapmak istediklerini anlatan kısa metni ve özgeçmişlerini ekleyerek en kısa zamanda Enstitü Müdürlüklerine vereceklerdir.
(Tez aşamasındaki adaylar yüksek lisans veya doktora öğrenimlerinde aldıkları notları gösterir not dökümü belgelerini diğer belgelerine ekleyecektir.)

Seçim:
Enstitü Müdürlüğüne bağlı Burs Komisyonu, istekliler arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı'nca bildirilen sayı kadar asil ve yedek aday seçerek, komisyon üyeleri tarafından imzalanmış bir tutanak ekinde seçilen adayların istenilen belgelerini Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü'ne gönderecektir. Sonuç TEV Genel Müdürlüğü'nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacaktır.

Ödeme:
Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

Bursun kesilmesi:
Burs, her ders yılı sonunda başarılı olduğu belgelenen öğrenciye, normal öğrenim süresi boyunca verilir. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir.

İletişim Bilgileri:

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlük
Büyükdere Cad. T.E.V. Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 7-8 34349 Gayrettepe - İstanbul

ADANA
Çınarlı Mah. 17. Sok. Karaaslan Apt. Seyhan - ADANA 01120

ANKARA
Akay Caddesi, No:22/5 Bakanlıklar - ANKARA

ANTALYA
Anafartalar Caddesi, No:115/2 ANTALYA 07100

BALIKESİR
Anafartalar Caddesi No: 15 Mortaş İşhanı, B Blok. BALIKESİR 10100

BURSA
Atatürk Caddesi Çataloğlu İşhanı No:55, Kat:6 BURSA 16010

DENIZLI
Çaybaşı Cad. No:32 Küçüksaray Apt. Zemin Kat, D:2 DENİZLİ 20010