Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-22-2007, 20:20   #7
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart 1. Hafta Maçı.. Ehl-i münazara-----CAN YOLDAŞLARI
ÖSS: bilgi birikimini, zekayı ve yetenekleri ölçen bir sınavdır.“Hatta ÖSS bir sınav değil, dershanesiyle özel dersiyle kitapları ve CD'leriyle bir sektördür” diyebiliriz

Başka bir değişle “ÖSS ülkenin ve gençlerin geleceğinin önünde bir duvardır. Bu engeli aşmaya çalışmakla yetinmemek ve bu duvarı yıkmak gereklidir. Parasız, bilimsel ve nitelikli bir eğitim istemek en doğal hakkımız olmalı, konuda alternatifler hazırlamak üzere; öğrencilere, öğrenci ailelerine, eğitim emekçilerine ve bilim insanlarına ortak bir kurultay düzenleme yapmak çözüm için iyi bir başlangıç olacaktır.

“Okul kapılarını işçi çocuklarına kapatan ekonomik ve politik zihniyetten vazgeçilmelidir”, öğrencileri, öğrenci ailelerini ve ÖSS mağdurlarını; bu sesini duymalıyız artık.

Bu nedenle çözüm başarı puanıyla belirlenmeli üniversite sayısı artmalı ve devlet her öğrencinin sosyal devlet olma gereği öğrenimini üstlenmeli
İsterseniz milletin sesine kulak verelim zira kanunlar hep onlar için değilmi;
Gazetelerden bir haber; “Kırıkkale: Merve Bilgin, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.” Her ölüm erken ölümdür demeyin. Merve, ÖSS’ye hazırlanan bir dershane öğrencisiydi. Deneme sınavı öncesi kalbi hepimizin yaşamak zorunda kaldığı gerginliği kaldıramadı ve yaşamını yitirdi. ÖSS, 17 yaşında bir kız çocuğundan 70 yaşında bir kalp hastası yaratan bir 3. sayfa haberidir.
ÖSS bir musibettir…
“Bir musibet, bin nasihatten iyidir” derler. Milyonlarca lise öğrencisi için, yüz binlerce üniversite öğrencisi için ve onların aileleri için ÖSS, ülkemizdeki eğitim sisteminin ve eşitsizliğin öğretildiği unutulmaz bir hayat dersdir. ÖSS bir musibettir.
ÖSS kitlesel bir cinnettir…
ÖSS bir kuşağın en korkulu kabusudur. Kitlesel bir mide ve baş ağrısıdır. Geleceğimizin 3 saatlik bir sınavda boşluk doldurma yöntemi ile belirlendiği akıl dışı bir sınavdır. Gençler ÖSS yüzünden bilmedikleri, istemedikleri, sevmeyecekleri ve beceremeyecekleri bölümlere yerleştirilirler. ÖSYM aklı selimliğini kendisini bir şarkıyla eleştiren müzik grubu DELİ’ye dava açarak bir kez daha göstermiştir. ÖSS deliliktir, cinnettir..

ÖSS bir duvardır ÖSS ülkenin ve gençlerin geleceğinin önünde bir duvardır. Bu engeli aşmaya çalışmakla yetinmeyelim. ÖSS duvarını yıkalım.

Parasız bilimsel eğitim istiyoruz
ÖSS’nin bozuk eğitim sistemimizde sadece küçük bir parça olduğunu biliyoruz. Parasız, bilimsel ve nitelikli bir eğitim istiyoruz.

Öğrencilerin, bilgi, yetenek ve isteklerini değerlendiren bir eğitim sistemi istiyoruz. Bu konuda alternatifler hazırlamak üzere; öğrencileri, öğrenci ailelerini, eğitim emekçilerini ve bilim insanlarını ortak bir kurultay düzenlemeye çağırıyoruz.

Büyük bölümü kayıt dışı olan ÖSS’ye yönelik özel eğitim sektörü acilen durdurulmalı. Temel eğitim ve üniversite eğitimi ücretsiz hale getirilmeli. Okul kapılarını işçi çocuklarına kapatan ekonomik ve politik zihniyet değiştirilmelidir.

Neredeyse kendisine ÖFF sınavı dedirtecek cinsten bu sınavla, yeni binlerce işsiz daha yetişecek, geriye kalanlar da mesleksizler sınıfına dahil olacaklar.
Fazla söze ne hacet gerçek milletin ta kendisinde onlar istiyorsa olmalıdır. Başka alternetifide olamaz.

Meslek lisesindeki gençlerimiz hesaplarını kışa göre yapsınlar, yaz çıkarsa bahtlarına diyorum.” Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, meslek liselilere üniversite müjdesini bu sözlerle vermişti. Ancak meslek lisesi öğrencilerine uygulanan katsayı adaletsizliği hala giderilememiş, meslek liseli öğrenciler ayrımcılığa tabi tutularak, ÖSS sisteminden dışlanmıştır. Bu durum her gündeme geldiğinde muhalefet ve kendini çağdaş ve sosyal demokrat sayan gerici yapı; hükümetin önüne hep engel çıkarmaktadır.

Modern eğitim sistemleri uygulayan Avrupa’da olduğu gibi, öğrenciler orta ve lise öğretimi sonucu toplam başarı puanıyla istediği üniversiteye girebilmeli. Hem gençler, hem de aileleri bu işkenceden kurtulmalı.
bayonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır