Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-24-2007, 11:25   #8
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart 1. Hafta Maçı..A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) -- FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga
Öncelikle gecikme için bizler de özür dileriz..Ama olmayacak aksilikler başımıza geldi...zeynepi(ak_mavish) dün akşam istanbula uğurladım eve gelip yazıyı yazacaktım ki bilgisayar çalışmıyor..şuanda da internet kafedeyim...mahcup bir ifadeyle affınıza sığınmaktan başka yapabileceğimiz birşey yok...Özür dileriz.....

Alıntı:
Şimdi öncelikle “Bunu özel yaşamımızda tabii ki kullanabiliriz..hepimiz de kullanmışızdır …Fakat devlet meseleleri hassastır don kişotluk kaldırmaz…” demişsiniz don kişot olarak gördüğünüz için teşekkür ederiz … ayrıcada don kişotluk yapmak nasıl oluyormuş birde onu açıklarsanız çok seviniriz…
Eğer bu düşüncelerimiz don kişotluk yapmaksa meclisten bununla ilgili bir karar çıktı. Demekki Türkiye de başbakanımızda dahil olmak üzere sınır ötesi operasyona olumlu bakan herkes don kişotluk yapmış oluyor…oda güzel…
Öncelikle don kişotluğu hakaret etmek için kullanmadık...Böyle bir amacımız kesinlikle olamaz...Don kişotluk hayallerle savaşmaktır....İkincisi başbakanımızın sınır ötesi operasyona olumlu baktığını düşünmüyoruz..Herkes savaş tamtamları çalarken başbakanımız bunun doğru yol olmadığına vurgu yapıyordu...Sınır ötesi için tezkere çıktı ve bu bizim cebimizde bir koz olarak duruyor...Farzı misal abdye giderken cebimizdeydi...ve abd ile görüşmeler sonuç vermeseydi biz o tezkereyi kullanmak zorunda kalacaktık...Fakat daha önce de söylediğimiz gibi abd ile temaslar meyvelerini vermektedir...

Bir konuya açıklık getirelim biz pkk nın kökünü Türkiye sınırları içerisinde görmüyoruz....ama başlı başına kuzey ırakta da görmüyoruz....Mesela terör olayları Ankarada da oluyor...İstanbulun göbeğinde de oluyor...Daha bir ay olmadı belki Gazi mah. mobessa kameralarının takılmasına izin vermediler...provakatörler polisle çatıştı...(Yanlış anlaşılmasın o mahallenin hepsi terörist demiyoruz)Batıda eylem yapan teröristler yakalandığında ya da ölseler de kimlikleri tespit edildiğinde görüyoruz ki Avrupadan gelmişler...Şimdi bize söyler misiniz kuzey ıraka operasyon düzenlediniz diyelim terörist öldürmekten başka ne yapmış olacaksınız? Öldürülen terörist sayısının önemli olmadığını siz söylemiştiniz...Peki ne elde edeceksiniz....Ama ben ülke olarak diplomasi ile elde ettiğimiz yeni bir sonuç söyleyelim..Eğer bugün gazeteleri açıp bakarsanız bu haberi görürsünüz..Zamandan alıntıdır..

Babacan ile dün 45 dakika görüşen Jack Straw, Dışişleri Bakanlığı yaparken de Türkiye'ye geldiğini kaydetti ve "Türkiye'nin kalbimde özel bir yeri var." dedi.
İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw, Avrupa'da terör örgütü PKK'ya destek sağlayan şirket ve vakıfların faaliyetlerinin durdurulması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "AB ülkelerinde faaliyet gösterip PKK'ya destek sağlayan şirketlerin önü kesilecek ve PKK'ya para akışı engellenecek." ifadelerini kullandı.

Demişsiniz ki ab ile diplomasi olabilir ama abd ile kuzey ırak ile olmaz...biz burada büyük bir çelişki görüyoruz...yani dünyanın yarısına "tamam gel dostça halledelim" deyip yarısına "senle konuşmam banane" diyemeyiz...Bütün diplomasi yollarını tüketmeliyiz ki savaşa hakkımız olsun..Ve biz bu süreçte tüm yolları tükettiğimizi düşünmüyoruz...Görüldüğü üzre hala çiçek açıyor meyve veriyor....

Alıntı yaptığımız yazı sayın Ali Bulaç beyefendinindir...ve yazının her satırının altına imzamızı da atarız...Sizlere oturup abd yi anlatmayacağız.Çünkü hepimiz abdnin herşeyi çıkarları için yaptığını biliriz...ne kimsenin kara kaşına kara gözüne bir iş yapar ne de bu benim haysiyet meselem deyip davranır...Onun pkk arkasındaki destekçi olduğunu da biliyoruz...Ama biz sınırı geçip bir kaç terörist öldürünce -ki sınırı geçince sadece teröristlerle mi karşılaşacağız o da muallak- abd aman yardım etmeyim yanlış yapmışım demeyecek....dibi görünmeyen bir kuyu nereye gideceğimiz ne olacağı belli değil...Farkındaysanız barzaniyi ülke olarak muhatap almıyoruz o da her fırsatta Türkiye beni de adam yerine koyup konuşsun diyor..Biz nasıl kukla olduğunu biliyorsak pek tabii olarak başbakanımız da biliyor...o bakımdan abd ile görüşüyoruz...ve abdnin zaman zaman barzaniyi gözden çıkarabileceğini de gözlemlemiş oluyoruz...mesela abd nin çıkarlarına bizim iran-rusya bloğuna eklenmemiz mi daha çok zarar verir operasyon yapmamız mı? hangisini söylersek desteğini keser ve tüm dünyaya da kestirir...

Her zaman siyaseti ve özellikle de dış siyaseti satranç oyununa benzetmişizdir...zekice hamlelerle oyunu kazanabiliriz...tüm piyonları savaştırarak sadece oyunun sonunu geciktirmiş oluruz...

teşekkürler....
ak_mavish&ak_saliha

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır