Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-27-2007, 20:48   #2
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Münazara Ligi Jüri Kararları
Öncelikle şunu belirtmem gerek ki çok zorlu bir incelemeydi. Eleştiri yaparken hem kırıcı olmamak hem de tarafsızlığımı göstermek istedim. Buna siz de yürekten inanabilirsiniz ki asla kişisel olarak yorum yapmadım ve herkese eşit mesafede yaklaştım.
Benim görüşüme göre 4 grupta daha güzel savunmalar yapabilir ve karşı tarafın düşüncelerini çürütebilirdi. Bu konuda çok fazla eksik olduğu kanaatindeyim. Burada bizim ne kadar karar mercii olduğumuz konusunda tereddütleriniz olabilir; ancak bu görev verildi ve ben şahsım adına konunun bütünlüğünü dikkate alıp hangi tarafın ikna edip edemeyeceği üzerinde yoğunlaştım.

FİKİR AKIMI

Akzeinebu: Öncelikle Türkçenin kullanımından kaynaklanan hatalar (dilbilgisi, yazım, imla, noktalama) çok fazla. Konu ile ilgili muhalefetin tezlerini çürütmekten çok yeni bilgiler eklenmiş ve konu bütünlüğü bozulmuş. Kullanılan bazı cümleler ve eklenen resimlerle konu zaman zaman duygusal boyuta taşınmış ve savunulan düşünce tamamen amacından çıkmış.

Ağa:
Takım arkadaşında olduğu gibi sende de Türkçenin kullanımından kaynaklanan hatalar çok fazla. Konu üzerindeki hâkimiyetini genel olarak alıntılarla kurmanı ve kendi yorumlarının eksikliğini dikkate alınca savunman çok yetersiz kalmış. Muhalefetin tezlerini çürütmekten çok kendi düşüncenizi desteklemeye çalışmışsın.
A TAKIMI:
Genel olarak bakıldığında muhalefet olarak güzel bir ekip çalışması yapılmış. Alıntılarınız yerinde kullanılmış. Özellikle hükümetin sunumundan yaptığınız alıntılarda güzel bir savunma yapılmış. Yalnız bir sunumunuzun daha olması gerekiyordu kapanış konuşmanızdan önce.
Ak_Mavish : Genel güzel bir Türkçe ile başlamış ancak sonlara doğru hatalar artmış.Zaman zaman yazı çok fazla uzamış ama genel olarak iyi ele alınmış.Benzetmelerin ve verdiğin örneklerin güzeldi.

Ak Saliha: Sunumun boyunca özellikle imla ve noktalama konusunda çok ciddi yanlışlar var özellikle üç nokta (…) ve büyük küçük harf kullanımında. Konuya iyi düzeyde hâkimiyet kurulmuş.“Hükümetin tezlerini daha başarılı bir şekilde çürütebilirdin” ibaresini ekleyerek belirtiyorum hükümetle kıyaslandığında başarılı bir savunma ve çürütme yapılmış.

Naçizane bu değerlendirmelere göre ; Muhalefet: A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) münazarayı önde götürerek başarılı olmuştur.

Can Yoldaşları:
Genel olarak bakıldığında başarılı bir ekip çalışması sergilenmemiş. Hükümetin kendi aralarındaki sunumları bile birbirlerinden kopuk görünüyor. Ve genel olarak çok fazla Türkçe kullanım hatası var.
EpiVaTeS: Açıklaman savunma ya da çürütme niteliğinde olmadığı gibi çok kısa olmuş. Ve ÖSS ye yönelik pek fazla açıklamada yok, sadece ÖSS hakkında kısa bir bilgi vermişsin.

Bayonet: Öncelikle ilk yazında düşünceni savunmaktan çok konuya bağlı açıklamalarla başlamış ve daha sonraki yazılarını alıntılarla süslemişsin. Alıntılarına kendi yorumların ise yok denecek kadar az. Savunulan düşünce yeterince iyi analiz edilememiş. Karşı tarafın tezlerine çok fazla itiraz edilmiş ancak muhalefetin eleştirileri cevapsız kalmış. Savunulan düşünceye çözüm yolları getirilemediği gibi, tezleri de çürütülememiş.

Yavuz_Niksar: İmla ve yazım kurallarında çok fazla hata var. Savunduğun düşünceyi her fırsatta belirtmişsin ancak çözüm üretmek ya da muhalefetin eleştirilerini cevaplayıp çürütmekten çok sınav sistemini eleştirmişsin.

Ehl-i Münazara:
Genel olarak iyi bir ekip çalışması yapılmış ancak sunum görsel olarak daha düzenli olabilir ve göze hitap edebilecek şekilde hazırlanabilirdi.(Seçtiğiniz renkler, sayfanın düzeni konuyu kopuk hale getirmiş.).Kişisel örneklerden çok daha güncel örnekler verilebilirdi.
Selahattin_ay: Düşünceni bence gayet güzel savunmuşsun özellikle hükümetin alıntıları ile yaptığın tez çürütme daha başarılı olabilirdi ama kıyaslama yapıldığında gayet başarılı. Yalnız zaman zaman konuyu çok fazla uzatmışsın.

ümitli_bekleyiş: Çok fazla ayrıntıya inerek zaman zaman konu bütünlüğü kaybedilmiş.Ve alıntı fazla kullanılmış.Bunun yanında seninde hükümete yaptığın savunmalar bence başarılı.

Naçizane bu değerlendirmelere göre ; Muhalefet:Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI-ümitli_bekleyiş,ehl-i münazara münazarayı önde götürerek başarılı olmuştur.

Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..Başarılarınızın daim olması dileklerimle..
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla