Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-28-2007, 00:49   #3
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Münazara Ligi Jüri Kararları
öncelikle şunu belirtmek isterim.. juriye katılma teklifini geç saatlerde öğrenmem konulara adapte olma açısından olumsuz oldada 8 den bu yana konuları incelem ve karşılaştırmam bunu telafi edeceğini, sizin tarafınızcada kabul göreceğini umuyorum.. konuyu kısa zaman zarfında incelediğim için çetere üsülü uygulamış olduğumu belirtmek isterim, yani konuyu konuları incelerken gördüğüm, imla hataları sorulara verilen cevaplar, verilemeyen geçiştirilen cevaplar,alıntılar,takım içi uyuşma tarafımca artı eksi olarak değerlendirilip, konu sonunda toplanıp çıkarılarak karara varılmıştır..

A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) -- FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga)

ak_saliha-ak_mavish: savunulması gerçekten zor bir konuyu böylesini dik bir şekilde savunmanız tarafımca artı puan getirmiştir size.. lakin araştırmalarınızda alıntıların azlığı, istatistiklerin yazını boyutuna göre yetersizliği, son yazılarınızda elinizde olmayan sebeblerden dolayı acelece yazılmış imla hatalı yazılarınız bu durumu olumsuz etkiledi... fikir akımı ekibine sorduğunuz sorulara ısrarla cevap istemeniz ve cevapların yetersiz ve geçiştirmeli bir şekilde tarafınıza cevaplanması savunmanızdaki başarıyı göstermiştir.. takım arkadaşınızla aynı fikirde olduğunuzu belirten yazılarınız olmaması, bir birlerinizin tezleri destekleyen veya artı katan bir sunumunuz olmamasınıda olumsuz karşıladım..

AKzeinebu - Aga:takım olarak bence güzel bir birliktelik ortaya koymuşsunuz.. konuları tek aynı fikir doğrultunda takım ruhunun gerektirdiği gibi cevaplandırmışsınız.. ama sunum çok duygusallaştırılmış, benzetmeler çok daha güzel yapılabilir, diğer takım çok daha rahat köşeye sıkıştırıla bilirdi.. karşı takımın cevapların verilen kaçamak cevaplar bana göre haklı olunan bir davada pasif bir konuma yerleştirmiş sizi.. ağa nın karşı takımın tezlerini çürütme konusunda büyük gayreti olduğu ve bundada başarılı olduğunu düşünüyorun.. karşı tarafın siyasi ve politik bir dille yazdığı sunuma karşılık, sizin yazınızın daha anlaşılır dilde olması artı puan kazandırdı, tabi bu demek değildirki sunumda 'ya,yaw' kelimelerini olumlu karşıladım.. ama diğer takımında '...' (üç noktaları) göz önünde bulundurulduğunda bu eksiler birbirini götürdü.

kısaca başa baş giden artıların artıları,eksilerin eksileri götürdüğü bir durumda çok az bir farkla,hatta diyebilirimki yarım artı ile AKzeinebu - Aga takımının savunması daha başarılıdır diye düşünüyorum

( Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş) ---CANYOLDAŞLARI (EpiVaTeS - Bayonet---yavuz_niksar)

Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş: baştan sona kadar konuya hakim bir tavır sergilemişsiniz, kendinden emin tezler sunumu dahada renklendirmiş olup, karşı tarafın tezlerinin çürütülmesindede güzel bir başarı sağlanmış.. takım içindeki uyuşmada gerçekten karşı tarafın kıskanacağı kadar etkili...

EpiVaTeS - Bayonet---yavuz_niksar: sınav sisteminin kaldırılması konusunda yazdığınız sunum çok etkileyici, çok acıklayıcı ve ikna edici.. fakat bu tezi öne sürerken getirilen çözüm önerileri çok yetersiz.. muhalefetin bir alıntısında '5 kişilik masaya 50 kişi oturmak istiyorsa ne yapabilirz' sorusuna yeterli cevap verilmemiş bence.. beni en çok etkileyen bölümden biride buydu... tamam sınav sistemini kaldıralım ama yerine nasıl bir sistem koyalım, cevabını açıkca çok aradım sunumunuzda.. sanırım elde olmayan sebeblerden dolayı takım içindeki uyumsuzluk sunumda kendini ele vermiş.. birbirinden bağımsız tezler ortaya konulmuş, tezler başarılıda olsa tek başlarına fazal bir gecerlilik sağlamamış.

bence konuya hakim olan Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş takımı açık ara ile münazarayı başarıyla tamamlamıştır
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla