PKK ve bazı kıstaslar
bulmuşsunuz birtane... yüklenin bakalım...
hükümetin doğu bölgeleri politikasının sonuna kadar arkasındayım.. terör biterse işte böyle biter. ama yeri geldiğinde şehit olacak kan akıtacak kahramanlar gerekli. şehadete giden askere "sen türkiyelisin edebiyatı yapamazsın" ona tğrk olduğunu hissettireceksin. sağına baktığında Ulubatlı Hasan'ı soluna baktığında Alparslan'ı görecek. a milli takım için yapılan turkcell reklamları gibi arkasında görmek istediği topluluktan bir tanesi BEN TÜRKİYELİYİM dese, muhtaç olduğu kudreti damarlarında hissedemeyek.
senin benim kökenim ırkım etniğim farketmez. dağlıcada şehit olanlar Türk oldukları için şehit edildiler. ölmeyenler Kürt oldukları için ölmedi. bu ayrımcılığı yapan ben değilim, sen değilsin. diyarbakırlıya sorsan, kürtçe BEN TÜRKÜM diyecek. sen istedin diye değil, ben istedim diye degil, kendi istediği için diyecek. içinden geldiği için diyecek. hissettigi için diyecek. maraş kahraman, antep gazi, urfa şanlı.. fransıza direnen, orada zafer kazanan Türk halkıydı.
yurt dışına çıktıgında, pasaport isteyem görevli memura , pasaportu uzatırken "turkish passport" deriz. türk pasaportu. sende gitsen bende gitsen bu boyledir. türkiyeli pasaportu degil..
süper güçmü olmak istiyorsun?? hangi amerikalı "ben amerikalıyım" dder? "i am an american" sorsan alacagın cevap budur. iki tane resmi dil, kırk küsur ıetnik yapı, siyahı beyazı cekik gözlüsü... ama göguslerini gere gere "ben amerikanım" diyorlar.
BEN TÜRKÜM demesini ögrendigimiz an, kuvvet doguracak birligi sağlamış oluruz. ben türkiyeliyim demek, etnik ayrımcılıga buyuk zemin hazırlamakta. aman dikkat..
bahsettigim ümmetçilik yada osmanlıcılıktan daha farklı. türkçülük değil.. belki turancılık olsa gerek.
cunku yeri geldiginde HAYDİ TÜRK BİRLİĞİ kuruyoruz dediğimizde, e biz hepimiz türk degiliz sadece 12 milyonumuz türk (ab'ye göre türkiyede 12 türk yaşıyor) ama türkiyeliyiz.. dedigimiz anda iş biter.
6 asır 3 kıtada at kşturmaktan, 2 çağ açıp kapatmaktan, avrupalının "tanrının kırbacı" asyalının çin seddi yapılış sebebi olmaktan gurur duymana gerek yok. dağlıcadaki 12 kişiden dolayı TÜRK olmaktan gurur duyarım. bir kişi için hepimiz ermeni oldukya. 40bin kişi için hepimiz Türk olalım. geriye kalan, benim adım ahmet, senimki mehmet demek gibi olsun.
|