ÜLKÜCÜLER!
yine sondan basliyorum..
benim yazilarimda sayin gülenin siyasetle alakasi yoktur gibi bir yazi yoktur cünkü siyaset az cok heryerde vardir ama arakdaslarin siyasetten anladigi su andaki günübirlik siyaset o acidan yazdiklarin baska boyuta cekildi..
tsk ya gelince..tsk asla ama asla bir denge unsuru olmamali cünkü tsk nin görev ve cizgileri bellidir eger tsk taraf olursa toplumda kutuplasmalar olur, oluyorda...
tsk nin asli görevi bellidir evet her söylemde ic tehditlere karsida önlem alincak deniliyor ancak ic tehdit bahanesiyle siyaset yaparsa tsk o zaman isin icinden cikilmaz ve askerin etkisinde olan bir demokrasi ne kadar özgürlükcü bir demokrasi olur onada siz karar verin..
bir defadan birsey olmaz diyerek tsk yi olayin icine cekersek demokrasiyi baltalamis oluruz, her darbe sonrasi bir 20 yil daha geri gideriz...
peki o denge unsuru dedigin tsk nin 12 yasindaki kizin basörtüsüne karsi aldigi tavra ne diyeceksin, o tsk nin baskomutana aldigi tavra ne diyeceksin..
bu mahalles baskisi degil, asker baskidir ve mahalle baskisina yüz ceker...nedir bu mahalle baskisi peki etilerde oturan kapalilar mahalle baskisina tabi degil mi, iyi o zaman mahalle baskisi olacak diye bireyin özgürlüklerini kistilayalim bu mudur dogru olan??
bakiniz özgürlük diyoruz..o halde herkese, her zümreye özgürlük diyelim..bana dün özgürlügü savunuyordun bende tarikatlarin, cemaatlerin özgürlügünü savunuyorum yoksa onlar senin özgürlük kistasinin icinde yer almiyor mu?
evet bu saatten sonra türkiyede islami üsullere göre yönetilen bir devlet olmaz ama toplumun gereksinimleride gözardi edilemez..
bir kisi dahi haksizliga ugruyorsa o kisinin hakki teslim edilmelidir..ne oldu o zorla basörtüsü olayini arastirdi zafer hoca ve komisyon kuyruklu yalan cikti, chp li elemanda komisyonla haretket etmeyip kendince incelemelerde bulundu..
biz devamli muassir medeniyet diyoruz..nedir bu muassir medeniyet..dipcikle milleti hizaya getirmek mi, birilerini zorla belli bir kaliba sokmak mi??
kardes son olarak sunu söyleyim..liberal biri olarak tsk nin yaptigini savunmana gercekten cok ama cok sasirdim ;)..ne sebeble olursa olsun ordunun siyasete müdahelesi hos karsilanamaz..
yok ordu siyasete degil, fethullah gülene müdahale ediyor diyorsan fethullah gülen siyaset yapmiyor mu!
|