Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2007, 13:40   #5
Kullanıcı Adı
AKPPO
Standart Erdoğan TSK'ya talimat verdi
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
Erdoğan TSK'ya talimat verdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TSK 28 Kasım itibariyle yetkilendirilmiştir, dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası çıkışta açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Isparta'da meydana gelen uçak kazasına ilişkin şunları söyledi

"Anayasa Mahkemesi ziyaretinden önce Bakan Binali Yıldırım ile görüştüm.Bakan olay yerinde. Gerek vali gerek teknik uzmanlarla olay yerini gezdiler.Karakutu bulundu.Üzerinde çalışmalar devam ediyor.Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.Konunun teknik boyutu karakutunun incelenmesinden sonra açıklanacak. Bakanın bana anlattığı kadarıyla, Türbe Tepe'de uçağın kuyruğunun çarpması ile olduğu tahmin ediliyor.Savrulma ve bunun neticesinde uçağın gövde üzerine düştüğü söylendi"

Bir gazetecinin, "Almanya iki PKK'lıyı iade etti. Süreç böyle mi işleyecek? Tezkere kullanılacak mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan,"Tezkere karını aldık. Tezkere kararını aldıktan sonra Genelkurmay'a taleblerini sorduk ve onun yanıtını da aldık. Bizlerde Bakanlar Kurulu kararını aldık ve Cumhurbaşkanımızın onayı ile şu anda sınır ötesi operasyona ilişkin 28 Kasım itibariyle TSK yetkilendirilmiştir." diye cevap verdi.

"ABD'nin Ankara Büyükelçisinin anlık ishitbarat başladı sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan şunları söyledi. Bu konuda Bush'un da ifadesi var. Daha önce anlık istihbarat paylaşımı olmuyordu. Kendilerine ilettik biz bunu. Paylaşım anlık olmalıdır dedik. Bununla ilgili müşterek çalışma başlamış vaziyette. Bunların detayları konuşulmaz yapılır. Şu anda uyumlu bir çalışma var. TSK, 28 Kasım itibari ile yetkilendirilmiştir. Çerçevesi, o yetkinin içindedir."

ABD Büyükelçiliği'nin verdiği ikinci yemeğe AK Parti'li milletvekilleri katılmadı.Sizin bir uyarınız mı oldu?" sorusuna Erdoğan, "Katılmalarını uygun bulmadım.Bizim yetkili kurullarımızla görüşülerek o tür kahvaltılar yapılsa daha isabetli olur. Belki biz de kahvaltı verebiliriz. Bizim elçilerle diyalog sıkıntımız yok"dedi.

DHA

30.Kasım.2007 15:19:46 samanyoluhaber
Kuzey Irakta Pkk li Kaldimi ki sanmiyorum Amerika nin Pkk ya ihtiyazi var daha sanirim simdilik Pkk yi Iran in Basindaki bela olan Pejak örgütü ile Iran a yönelti ve bizim Askerler malesef bos yerleri Bombalayacaklar ve zamani geldiginde hadi gel Dost Müddefikimizbiz size izin verdik Kuzey Irak a girmenizde simdi sizde sira diyerek Iran a saldiracaklar tabiki biz mecburi olarak destegimizi verecegiz > ayrica Anlamadigim birsey var hani Basbakanimiz diyor ya Pkk Amerika ile ortak Düsmanimiz diye nasil oluyorda Pkk Köpekleri Amerika ile ortak Düsmanimiz oluyor