Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2007, 23:43   #6
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Münazara Ligi Jüri Kararları
[b]
ehl i münazara (Selahattin_Ay---TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş):
Öncelikle şunu belirteyim konuya girişteki açıklamalarınız birbirinden kopuktu.Özellikle 8.sunumunuzda sınırsız özgürlük kavramlarını açıklayarak yapmış olduğunuz giriş gereksizdi.Daha önce ilk sunumda şiir yerine bu açıklama ile girseniz daha uygun olurdu.
Sunum boyunca Türkçenin kullanımı,imla,noktalama gayet güzeldi.
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili hukumet sirkte oyun seyretmiyoruz lutfen ama istirham ediyoruz. Siz herseyi sinirlandirarak sinirsiz ozgurluk yaratmaya calisiyorsunuz. Sevgili jurimiz ve degerli arkadaslar, uc adet yazimiz yayinlandi. Bu dorduncusu olacak insallah. Tam dort yazidir hukumet kanadina sinirsiz ozgurlugu anlatmalari cagrisinda bulunuyoruz. Her koldan sinirlandirip, hukuk kurallari, doganin yaratilis hakikatleri ile hudutlar koyup sinirsiz ozgurluk savunulmaz. Umariz bu cagrilarimiz jurimizin gozunden kacmiyordur.
Arkadaslar aslinda onlar da ellerinden geldigi kadar anlatmaya calisiyorlar. Avrupali birisinin inandigi, sahiplendigi gibi sahiplenemiyorlar konularini. Munazaranin getirilerinden bir tanesi de insanlarin empati yapma yetenegini gelistirmesidir. Hukumet kanadinin burada eksiklikleri seziliyor alenen.
Bu konuda jüri arkadaşıma sonuna kadar katıldığımı belirterek ifade ediyorum tutumunuz yersiz ve yanlıştı.
Alıntı:
ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
"Kaldı ki yine de kırmızı ışıkta geçme türü bir özgürlük, adam öldürme türü bir özgürlük ya da teröre destek verme türü bir özgürlükle eşdeğerdir. Sanırım bu tür bir özgürlüğün var olmadığı konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz ?"
Hepimiz aynı fikirde isek, biz burada neden tartışıyoruz.Bizim savunmaya çalıştığımız konuya katılıyorsunuz.Peki ama bu arada siz neyi savunacaksınız? Bunu biz çok merak ettik.İsterseniz konuları değiştirelim.Böylelikle konular gerçekten Hükümet-Muhalefet arasında geçmiş olur.Ya da biz yazmayalım nasılsa siz bizi savunuyorsunuz.
Hükümetin sizlere yaptığı savunmalar ve çürütmeniz için size sunulan çoğu fikir havada kalmış ve farklı yönlere çekilmiş.Onların tezlerini çürütmekten çok konuyu açmışsınız ve konu fazlasıyla dağılmış.Gereksiz çok fazla ayrıntıya inilmiş.Daha başarılı olunabilirdi.

FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga - bilgekral)
Alıntı:
akzeinebu Nickli Üyeden Alıntı
Yine diğer hususlarda özgürlükleri ele alırsak kişilerin sınırsız eğitim özgürlükleri vardır. Bu hiçbir şekilde sınırlandırılamaz. Kılık kıyafet konusunda insanlar sınırlandırılmamalıdır. İstedikleri gibi, özgürce giyinme hakkına sahiplerdir. Sonra şahıslar sağlık konusunda sınırsız yardım alma özgürlüğüne sahiplerdir. Bu özgürlükler kesinlikle sınırlandırılamaz.
İfade, hareket özgürlüklerine gelirsek;
Bu bölümde özgürlüklerin açılımlarını yaparken eğitim,sağlık,kılık kıyafet özgürlüklerini daha detaylı alabilirdin.Aradaki geçişlerde çok kopukluk olmuş.

Alıntı:
[b]Öncelikle, muhalefet ekibimizin şiirini ne kadar çok beğendiğimizi söyleyerek başlamak istedik. Ama özgürlüklerin sınırlandırılması adına yazılan bu şiirin içinde; inançlarının gereği olan başörtüsünü taktıkları için eğitim özgürlüğü sınırlandırılan bacılarımızı, kardeşlerimizi göremedik. Sonra sayın başbakanımız şiir okudu ve sonrasında düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlandırılıp, üstüne birde bu olaydan ötürü 4 ay yaşama özgürlüğü sınırlandırıldı. Bunu da göremedik… Özgürlükler sadece bu şiirdekilerden ibaret değildir.
Çok güzel bir açıklamaydı ve gayet güzel bir örnekti.

Alıntı:
“Arkadaşlar bütün sistemler, sosyal yaşamin duzenini saglayan hukuki yaklasimlar ozgurlukleri sinirlandirmak icin vardir.” Diyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Hukuk düzeninin, insanın doğal yapısına ve bundan ileri gelen ihtiyaçlarına, uygun olma zorunluluğunun olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hukukun, sosyal yarar fonksiyonunun açılımıdır.

Hukukun düzen fonksiyonu, insanların barış ve güvenlik içinde bir arada yaşamaları sağlamaktadır. Örneğin; bahsettiğiniz, kırmızı ışıkta geçmemenin bir özgürlük sınırlaması olduğu tabiri, bu sosyal düzen fonksiyonunun bir tezahürüdür. Hukukun özgürlükleri sınırlamak için olduğu tabiri, hukuku kendi içinde, kendini var eden fonksiyonları ile yok saymaya eşdeğer bir yaklaşımdır. Doğal hukuk; belli bir toplumda, belli bir dönemde uygulanan değil, fakat uygulanması gereken, toplumun adalet anlayışını, sosyal gereksinimlerini en iyi karşılayacağı düşünülen hukuk dalıdır ve hukuk; birey ile toplum, birey ve birey arasındaki kuralları düzenleyen bir bilimdir. Amacı da; bireylerinin, adalet kavramı ekseninde yaşamasına olanak tanımaktır. Hukukun temel amacı bireysel özgürlükleri sınırlamak değildir!
Alıntı:
“İnanç özgürlüğü ile başlayalım.Allah u Teala yı düşünme özgürlüğümüzü bize açıklayabilir misiniz? Biz Allah u Teala yı tasvir etme özgürlüğüne bile sahip değiliz. Allah bize o gucu vermemis.Burada nasıl bir sınırsızlıktan bahsedebilirsiniz?”
Felsefi anlamda bir kavram kargaşası içindesiniz. Ama biz daha net bir soru ile sorunumuzu biraz daha netleştirmek ve belirli bir konuya yönlendirmek istemiştik. Sorumuza net cevap alamadık. Eğer buraya kadar mutabıksak, sorumuzu tekrarlıyoruz. Özgürlükler kim tarafından sınırlanmalıdır ve nereye kadar sınırlanmalıdır. Özgürlükler önündeki en büyük engel nedir? İnanç özgürlüğünden anladığınız şey sadece Allah’ı düşünmek onu tasvir etmek midir? Bu mantıkla birey yaratıcısını istediği gibi düşünemez mi? Siz sıkça atıfta bulundurunuz için, ben de değinmekte bir sakınca görmüyorum tefekkür İslam kültürü açısından başlı başına bir olgu iken, nasıl olur da bu tür bir özgürlüğün bile sınırlanmasını yine aynı ahlak olgusuna atıfta bulunarak savunabiliyorsunuz? Hayretler içinde kaldık. Bir önceki yazımızda başörtülü öğrencilerin, eğitim özgürlüklerinin sınırlandırılması hakkındaki görüşlerinizi sorduk. Bu konu hakkında görüşlerinizi hala alamadık. Eğer siz şahsi özgürlüklerin kısıtlanmasından yanaysanız, başörtülü öğrencilerin çektiği sıkıntıları doğru buluyorsunuz demektir…Mesela biz inanç özgürlüğünden bu ve benzeri kavramları anlıyoruz.
“Örneğin ;Youtube’ da yayınlanan M.Kemal Atatürk’ e hakaret içeren video.Bunu yapan kişiye sorsanız, bu benim kişisel görüşürüm diyerek savunma yapar.Ona göre bu da bir özgürlüktür.Ama yaptığının özgürlük olmadığının sizler ve bizler gayet iyi bilincindeyiz.” Demişsiniz...
Bunun bir özgürlük olmadığını söylüyorsanız eğer adam öldürmenin, cana kastetmenin de daha ciddi bir olay olduğunu ve bunlarında özgürlük olmadığını ve burada sınırlı yada sınırsız diye tartışılamayacağını da biliyorsunuzdur umarım.
Zira bize göre adam öldürmek zaten bir özgürlük değildir.
[
Geçen sunumda özellikle vurgulamıştım ikinizde de sunum boyunca gayet güzel bir Türkçeniz vardı.Gayet başarılı bir ekip çalışması sergilemişsiniz.Yine alıntıları çok kullanmış olmanızdan fazlasıyla şikayetçi olmuştum,ancak bu sunumda kendi fikirlerinizi bu kadar rahat ve düzgün cümlelerle ifade etmiş olmanız çok güzeldi.
Muhalefetin söylemlerine verdiğiniz cevaplar gayet başarılıydı.Özellikle bazı örnekleriniz ve savunmalarınız çok hoş ve etkileyiciydi.Yukarıda aldıklarım bi kaç tanesi.Sonuç olarak kendi fikrinizi iyi bir şekilde savunduğunuz gibi muhalefeti de gayet başarılı bir şekilde çürütmüşsünüz..

FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga)--( Selahattin_Ay-TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş) münazarasanin galibi bana göre Fikir Akımı. olmuştur.Tüm arkadaşları tebrik ediyorum.
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla