Konu
:
3.Hafta Maçı = FİKİR AKIMI --- CAN YOLDAŞLARI
Tekil Mesaj gösterimi
12-06-2007, 00:00
#
5
Kullanıcı Adı
bayonet
3.Hafta Maçı = FİKİR AKIMI --- CAN YOLDAŞLARI
Sayın jürimiz değerli arkadaslarım hepinizi saygıyla selamlıyorum...
Öncelikle muhalefet üyelerimize sesleniyoruz; Bizim sorularımıza cevap vermekten cok kendi düşüncelerinizi ön plana yansıtınız...
Bu yazımızda krizlerin aile içi şiddet üzerindeki ve boşanmalar üzerindeki etkilerine değinmek istiyoruz.
Alıntı:
Yaşanan ekonomik buhranın aile bireyleri arasında açtığı yaralar.. İstatistiki veriler, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların iş dünyasını sarstığı gibi aile saadetlerini de derinden etkilediğini ortaya koyuyor. Boşanma oranlarındaki yükseliş, şiddetli geçimsizlik, psikologlara başvuran çiftlerin sayısındaki artış, ekonomik sıkıntının nasıl aynı çatı altında yaşayan çiftleri birden düşman haline getirdiğini tüm gerçekliğiyle anlatıyor.
Evet arkadaslar gördüğünüz gibi parasızlık acı bir gercek gibi insanların hayatını etkiliyor. Hadi diyelim gercekten birbirini seven iki cift her ne kadar sürebilir parasız bu sevgi sizce. Sakın demeyin ki ömür boyu o geçmiş için geçerli idi. Günümüz çağımızda çevreninde etkisiyle düzenli ve rahat bir aile ortamı için para şart olabiliyor. Düşünebiliyormusunuz yan komşunuzun yaşadığı rahatlığı siz yaşayamıyorsunuz. Günümüzde bir kuru ekmek dahi parayla alınıyor! Unutmayın!
Evlenmeye düşüncesinde olan bir çifti düşünün;
Çiftlerin korkulu rüyası evlenmeye kalkıyorsun yok, ev esyası yok; diyebilirsiniz ki önemli olan sevgi para önemli değil. Dediğimiz gibi parasız saadet geçmişte kaldı. Hadi diyelim evlendin paran olmadan nerede yatacak nerede kalkacaksın cocuklarına nasıl bir imkan saglayabilirsin ki.. Bu yüzden üzülerek ayrılmak zorunda kalan çiftleri düşünün bir..
Ya çocuklar;
Sana demezlermi baba okuldan para istediler yada baba bana ayakkabı alırmısın. Senin ekmek alacak paran yokken kalkıpta cocuga nasıl diyeceksin ''yavrucugum ben ögretmenin istedigi ayakkabıyı alamayacagım'' ya cocugun arkadasları arasındaki piskolojisi
Ya eş;
Bu sebepten karınla kavga edeceksin sen daha cocugunun ihtiyaclarını karsılamayan bir babasın demezmi evet der hemde daha alasını der al sana aile içi kavga sebebi siddet sebebi! Ya evinde eşine yemek hazırlayamayan bir kadın sizce o hangi psikoloji içinde olurdu. Yada eşine yemek parası getiremeyen erkek sizce psikolojisi ne olurdu.. Bu ailenin sonu nereye gidiyor arkadaşlar günümüzde ne yazık ki mahkeme salonlarına!
Arkadaslar para lazım tabikide hemde cok lazım bende isterdim parasız bir hayatı tabikide ama gercekler bunlar kim istemezki para vermeden herseyin olsun nerde o günler diyorum ama gercek olan tek sey paranın bu dünyada gecerli bir nimet oldugudur...
Evet belki öbür dünyada işimize yaramayacak ama bu dünyada bakmak olduklarına en iyi sekilde bakmak için para sarttır...
İşte bütün bunlar sadece eşler üzerinde görülen o büyük etkilerden ve cocuk piskolojisindeki bazı etkileri parasızlık o kadar kötü birsey ki sadece aileye degil bütün ülkeye zararı vardır.
Evet arkadaslar konuyu sonlandırıken PARASIZ SAADET OLMAZ DİYORUM ....
Muhalefet üyelerinin fikirlerini bekliyorum.
bayonet
Açık Profil bilgileri
bayonet nickli üyeye özel mesaj gönderin
bayonet - Daha fazla Mesajını bul