Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2007, 23:26   #7
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart 3.Hafta Maçı = FİKİR AKIMI --- CAN YOLDAŞLARI
Zaman ayırıp ta münazarayı takip eden bütün arkadaşlarımızı selamlıyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim Hükümet ekibinde ki arkadaşlarımız bizleri yanlış yorumlamışlar. Biz para olduğunda insan hayatında ki bütün sorunlar 0 a iner veya hiç bir problemi kalmaz demiyoruz. Bizler saadete giden yolda paranın ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz.

Asırlar boyunca tüm düşünürler tartışma konusu olarak masalarına '' parasız saadet olur mu , yoksa olmaz mı?'' düşüncesini yatırmışlar. Kimileri demiştir ki şu anda bizim de tartışma konumuz '' hayatta her şey paradır'' kimileri de hayatta her şeyin para olmadığını ve para ile saadetin elde edilemeyeceğini dile getirmişlerdir.

Para dan söz edipte Napolyunu anmamak onun ruhuna yapılmış bir saygısızlıktır diye düşünüyorum. Bu meşhur insanın söylediği sözü hepimiz biliriz. Aslında yıllardan bu yana günümüze kadar süre gelen bu tartışmalara Napolyonun sözleri son noktayı koyuyor. Onun sözlerinden yola çıkarak paranın insan hayatında ki önemini kavrayabiliriz.

İnsanın mutlu olabilmesi için dünyada ki isteklerinin hayallerinin gerçekleşmesi gerekiyor. Ve biliyoruz ki günümüz dünyasında insanların hayalleri de genellikle para ile gerçekleştirilebilecek hayallerdir. Yani insanların hayallerinin gerçekleştirilebilmesi için para başrol oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Aklımıza diğer gelebilecek unsurlar ise bir dizi de ki fügüran karekterler kadar etkili olacaktır insan hayatında.

Lise yılarından bu yana unutamadığım çok büyük bir kitleye hitap eden ve o kitlenin insan sıfatına yakışır şekilde yaşaması için adeta bir yaşam rehberi olan Buda' nın şöyle bir söylemi vardır.'' Hayat bir ızdıraptır. Hayatı ızdırap haline getiren dünyadaki istek ve arzulardır'' şeklinde ki düşüncesinden anlaşılıyor ki isteklerini gerçekleştiremeyen bir insan hayatta daima ızdırap içindedir. Burada da netice paraya dayanır.

Ve ben diyorum ki arkadaşlar ''Parasız saadet olmaz''.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla