12-08-2007, 01:08
|
|
|
3.Hafta Maçı = FİKİR AKIMI --- CAN YOLDAŞLARI
Akpartiforum değerli üyeleri hepinizi selamlıyorum.
Münazara turnuvasında 3. Hafta 4. yazımızla huzurlarınızdayız.
Alıntı:
Parayı ihtiyaçlarımız için kullanmak en doğrusudur. Eğer günlük, olmazsa olmaz ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar maddiyata sahipsek, bizce hep daha fazla para isteme anlayışından kurtulmak zorundayız.
|
Hükümet üyelerimiz paranın azlığı çokluğundan bahsetmişmiş. Bizler az paradan değil olmayan paradan bahsediyoruz. Olmayan paranın da nelere yol açtığını daha önce anlatmıştık sanırım!
Alıntı:
Para ile saadet olmaz. Ulaşamadığı ciğere "murdar" diyen kedi söylemleridir bunlar. Halk arasında biz bu laflara kısaca "fasa fiso" diyoruz.
Bu söylemler doğru olsaydı, kızlar doktorla mühendisle lafa başlayacaklarına,"beni ne ameleler, ne sıvacı ustaları istedi de, varmadım" diye hava atarlardı.
Evlenirken bile yatak odasını kız tarafı, misafir odasını oğlan tarafı yapsın pazarlıkları olmazdı.
İşin,"el bileğinden omuz başına kadar Adana Burması doldurmazsan havanı alırsın" kısmını saymıyorum. .
|
Yukarıda yazı bir siteden alıntıdır. Yazar ne güzel de açıklamış tam bizim kültürümüzde yaşananlar değil mi? Düşünün ki paranın bir ailenin oluşumunda ki etkilerini. Bir yuva kurulma aşamasında dahi istenen para. Çocukların mutlulukları için aileler ilk neyi düşünüyorlar parayı .. Çünkü mutluluğun yolu paradan geçiyor. Bunu ileride hükümet ekibimizde yaşayacaktır veya yaşamıştır. Biz şimdiden vurgulayalım dedik.
Diğer bir konu bir aile için paranın öneminden daha önce bahsetmiştik ancak farklı konularda devam edelim. Mesela eğitim her insan için olmazsa olmazdır. Ancak Türkiye de kaç aile para sorunundan dolayı çocuklarını okula göndermiyor hepimiz biliyoruz. Hükümetimizle bu sorun ortadan kalkıyor yavaş yavaş. Durum ortada para yüzünden bir çok aile çocuklarını okula gönderemiyor. Nerde o ailede mutluluk ya da mutluluk olsa dahi bu mutluluk ileride o çocuğa iyi bir gelecek sağlayacak mı?
Sağlık aynı şekilde hepimiz görüyoruz. Fakir ailelerin, çocuklarının sağlıklarına kavuşmaları için gösterdikleri çabayı. Sosyal güvenliği olmayan bir ailenin hasta çocuğu sağlığına kavuşamıyor belki de. Daha 2 - 3 ay önce tıp fakültesinde yatan çocuğun babasının yatacak yeri olmadığı için otopark da yatmak zorunda kaldığını ne çabuk unuttuk. Sizce bu baba imkanları olsa idi çocuğuna o çileyi çektirir miydi?
Hepinizi Saygı ile Selamlıyoruz.
CAN YOLDAŞLARI
|
|
|