Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-08-2007, 14:48   #6
Kullanıcı Adı
erenon
Standart türkiyenin dindarlaşmasından kaygı duyanlar
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
ruhat mengi gerçi ak parti düşmanı her şeyde bir bahane buluyor ama oradaki anlatmak istediği ;dindarlaşmayanlara ilerde zorla bir baskı olurmu endişesi bunu mehmet altanda dile getiriyor .

Dindarlaşmayanlara yönelik "muhtemel" baskıdan irkilen insanların dindarlara olan "mevcut" baskıya karşı daha dirayetli olması beklenir...Bu kaygıların hepsi billimsellikten uzak, dindar olmayanların ne kadar özgürlükçü olduğu ortada..

ben dindar olmayanlar özgürlükçü demedim;sadece dindarlaşan kesim gelecekte dindar olmayanlar üzerinde bir baskı oluşturabilir,kendi yaşam görüşünü dayatabilir dedim;mesela ramazanda içkili lokantalar kapatılsın diyen kesim%70 e ulaşmış ama ben kapatılmasın istiyorum benim gibi kapatılmasın diyen kesim %30 ..gelecekte bu %30 un hakkı korunacak mı endişe kaygı orada

çünkü islamiyet" iyiliği emr eder,kötülükten men eder" düşüncesinden hareket ediyor;ama islam için kötü olan birşey benim için bu dünyadan almam gereken zevktir,yarın bir gün bu düşüncede birisi belediye başkanı olur da yok içkili yerleri kapatacam,yok ramazanda açık lokantalara izin vermiycem derse ne olacak? olmaz demeyin bu örnekleri gördük bazı taşra kentlerinin belediye başkanları yapmaya çalıştı

ak parti yönetimi şüphesizki bu olayları onaylamıyor,mehmet barlasın ifadesi ile ya ilerde altını tutamazsa ,ya kontrol kaybederse.

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla