PADİŞAH ABDULHAMİT
kaynaklarda yazan bir durumu anlatayımda sende ona göre değerlendir. "bir gece yarısı Abdulhamit Han Cennet Mekan'ın kapısını bir devlet görevlisi devletle ilgili bir belgeyi imzalatmak için çalıyor. biraz bekliyor yine çalıyor. kapı yine açılmayınca, üçüncü kere çalmak üzereyken Abdulhamit Han Cennet Mekan kapıyı açıyor. ve "evladım özür dilerim. kapıyı ilk çalışınızda uyandım. bu saatte devlet meselesi için geldiğinizi tahmin ettim. kapıyı ikinci çalışınızda abdets alıyordum. bugüne kadar devletin hiç bir belgesini dahi abdestsiz imzalamadım" diyor. görevli belgeyi Sultana uzatıyor ve Abdulhamit Han Cennet Mekan bu belgeyi imazlıyor. Abdulhamit Han Cennet Mekan yatağının kenarında her zaman temiz bir tuğla bulundururmuş. ki uyandığında bu tuğla ile teyemmüm alır. kalkar şadırvana gider abdest alırmış hemen. yani abdestiz yere hiç ayak basmamıştır. kendisi yüksek dehası sayesinde batmak üzere olan Osmanlı Devletini tam 33 sene boyunca idare etmiştir. bu süre boyunca devletin borcu örneğin 10 liraysa 1 liraya düşürmüştür. onun hakkında metresleri varmış şöyleymiş böyleymiş demek böyle mübarek bir Sultanın vebalini almaktırki. ahirette bu tür iftiraların vebali nasıl ödenir onu düşünmek lazım.
|