SON VURUŞ ( Gerçek hayattan ogame uyarlanan bir hikaye )
Bölüm:21
Yer:Suudi Arabistan Şehir:Mekke
Suudi Arabistan özel kuvvetler komutanı Mahmudun Türkiyedeki başarısız operasyonuyla çalkalanıyordu..kimilerine göre idam edilmesi kimilerine göre hafif ceza verilip görevine devam etmesi gerekiyordu..Ceza verilmesini savunan gruplar Komutan Mahmud gibi bir görevlilin kolay kolay yetişmeyeceğinin altını çiziyordu..Ancak yaşanan fiyasko cezanın hafif olması önündeki en büyük engeldi ayrıca komutanın nerede olduğuna dair bir bilgi yoktu..Türkiyeden dışarı çıkması imkansızdı saklanabileceği yerler bilinene göre yoktu..Onunla beraber Türkiyede çalışmalara katılan arkadaşları Suudi Arabistana geri dönmüştü ve yaşana bu olaylarda herhangi bir suçları bulunmadığı kanıtlanmış ve serbest kalmışlardı..Komutan MAhmudun yanındaki çalışma arkadaşlarından sadece Albay Erdal kalmıştı oda Türkiyede ifadesi alındıktan sonra serbest kalmıştı..Albay Erdalın Suudi Arabistandaki mahkemeye tanık olarak çağırılmasını Türk Genel Kurmayı sert bir karşılıkla reddetmişti..Suudi Kralı Sarayda büyük bir toplantı organize etmişti..Yaşanan bu olaylar oldukça canını sıkmış ve ülkesi itibar kaybetmişti&Ne olursa olsun Komutan bulunup idam edilecekti bu şekilde ülkesinin üzerinde olan gözler çekilecekti..Toplantı salonunda Kral dışında 43 üst düzey devlet görevlisi bulunuyordu.Bunlardan 2 tanesi komutanın yürüttüğü davayı savunan ve bu konu hakkında bir çok bilgi toplayan Razil ve Selem di..İkiside üst düzey istihbarat elemanlarıydı bu toplantıya konu hakkında bilgi sahibi oldukları için çağırılmışlardı..Kral söze direk bir giriş yaparak dikkatleri tamamen ülke prestiji ve izlenecek yol üzerine çekmişti..
-Komutan Mahmud yakalanıp sorgusuz sualsiz idam edilecektir..Bu konu hakkında hiçbir öneri veya yorum istemiyorum..Şuan için konumuz ülkemizin kaybettiği prestijini geri kazandıracak çözümler ve bu davanın sonucunun ne olacağı..Benim fikirlerim şuan için gizli kalacak sizin fikirlerinizi dinledikten sonra kendi fikirlerimi açıklayacağım ve bugün bu salondan karar almadan çıkmayacağız&karar almamız günler dahi sürse..
İlk sözü istihbaratçılardan Razil almıştı..ayağa kalktı kralı selamladıktan sonra size başladı..
-Efendim ülkemizin ciddi bir prestij kaybına uğradığı doğrudur..Yanlız bu prestijimi kazanmak için atacağımız adımlar başka ülkeleri veya şahısları zan altında bırakmadan olmak zorunda diye düşünüyorum ama eğer kendimizi düzeltmek için başkalarını ateşe atmak gerekirse elimde gördüğünüz dosyada 7 ülkeyi karıştıracak belki ihtilallerin olacağı bir kaosa sürükleyecektir..Komutan Mahmudun yürüttüğü operasyondan bizzat ben ve arkadaşım Selem çok yönlü araştırmalar yapıp bilgi toplamıştık..İzlenen yol veya yapılan eylemler bizi fazla ilgilendirmiyor..O tamamen Komutanın insiyatifi ile gerçekleşen bir harekettir..Bizim topladığımız bilgiler özellikle kaçırılan insanların nerelerde olduğuna dairdi..Bu konu üzerinde fazla bir yol izlediğimiz söylenemez yalnız bu konuyu araştırırken çok değişik bir zincirleme keşfettik aynı gün içerisinde farklı ülkelerin askerleri olan 10 Üst düzey asker çeşitli nedenlerle öldüler..Kısa bir araştırmadan sonra ölüm saatleri arasında kişi başına 2 saatlik bir fark tespit ettik..Tabi ki buna tesadüf diyebilirsiniz&.Araştırmalarımızda sizinde bildiğiniz Komutan Mahmudun Türkiye görevinde ona eşlik edecek olan iki albayında aynı gün içerinde helikopter kazasında öldüğü belirtmek isterim..Bu elimde ki dosyada ölen Albayların ölmeden önce kiminle konustukları hangi göreve atandıkları var..İlginç olan iki deniz subayı olan bu albayların insan kaçırma olaylarıyla ne ilgisi olmasıdır..Hatta yerlerine atanan Albay Erdal bile bir deniz subayıdır..İki Albay olay günü helikopterle İzmire gidiyor ve bir kaza olayını araştırmaları isteniyor..Bu kaza olayını soruşturma işinin başı daha da ilginç bir isim Tümgeneral Hadi..General Hadi istihbarat konusunda özellikle bizim bulunduğumuz Ortadoğu bölgesi istihbaratı konusunda bir numara olan bir isim..Hatta şuanda bile bizim burada toplantı halinde olduğumuzu biliyor..Ben bu isimleri ve yaşanan olayları birbirine bağlayınca ortaya çok korkunç bir tablo çıkıyor..
Kral söze girmişti&
-Anlattıkların ilginç geldi baya sonu nereye varacak merak ediyorum..
-Haklısınız efendim ama daha anlatacaklarım bitmedi..anlatacaklarım bittikten sonra parçaları birleştirince bana hak vereceksiniz ve işte o zaman Dünya üzerinde hiçbir devlet rahat edemiyecek..Eğer araştırmalarımda yanılmadıysam yaklaşık 3 hafta sonra dünyada yer yerinden oynayacak ve bazı ülkeler 3 hafta sonra yaşanacakları biliyorlar&Aynı gün içerisinde ölen askerler yapılacak bir operasyon için kaçırılan askerlerdir..Bu operasyonun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama Dünya tarihini yeniden yazmamız gerekecek veya hepimiz yok olacağız..
|