Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11-2007, 15:50   #4
Kullanıcı Adı
erenon
Standart SİVİL ANAYASA
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
bu konuda haklısın erenon ama bu söylediklerin yökteki düzenlemelerle olabilir inşallah....ya bu alkol konusuna katılmıyorum tamam haklısına ama alkol çok zararlı hadi bundan geçtim bence sigara da zararlı ve yasak olmalı ama sahoş olunca milet ne yaptığını bilmiyor sarhoş olmalarını engellemenin yolu da yok maalesef demi?birkaç ay önce ankara ya da istanbul ünivde içki satışı olmuştu dakika bir gol bir olay çıkmıştı millet birbirini yaralamıştı..alkole ve sigaraya o kadar karşıyım ki bu konuda anlayışlı olamıyorum maalesef....
yapma saliha;güzel kardeşim;şimdi ben odtünün kampüsünde bir restorantta otursam balığımı yerken kırmızı şarap içsem kime ne zararım var;içki diyince hemen olay çıkar diyorsunuz;ben odtünün eymir gölünde ki tesistlerine çok sık gidiyorum ve oraya gelende içmeden kalkmıyor ben bugüne kadar bir tane olay görmedim ;)

bence sorun katolik hristiyanlar gibi bizdeki bazı dindar kesimlerin kendileri için günah olan şeyleri yasaklama sevdasından kaynaklanıyor

şimdi başörtüsü olsun,mescid olsun,iyi güzel hoş ama içkili lokanta ,cafe olursa olmaaaazz derseniz ,biriside ,bende okulumda başörtülüleri görmek istemem der.

ve haklı olarakta acaba şeriat mı geliyor endişemiz başlar.

benim isteğim bu yeni anayasada, her iki kesiminde hakları ve kendi dünya görüşleri doğrultusunda yaşayacakları yaşamları garanti altına alınmalı.ancak bu sayede kavgalarımızın bittiği türkiye olur

bak dün taha akyol ne güzel tespitte bulunmuştu;fransada jakoben laikler ile katolik hristiyanlar arasında kavga hiç bitmedi ama liberal ingilterede hiç bir zaman laik -anti laik kavga olmadı der

bu olayın sebebi ne diye sorarsan?
jakoben laikler kendi doktirinlerini, hayat görüşlerini,katolik hristiyanlarda kendi dinsel doktirinlerini toplum geneline yaymak istediler,oysa liberal ingilterede güçlü bir hukuk sistemi ile laiklerinde -anti laiklerin de kendi dünya görüşleri çerçevesinde yaşamalarının yolu açıldı;biz işte ne yazikki fransa örneğine yakınız jakoben laiklerle,fundamentalist müslümanlar hep kendi fikirleri doğrultusunda bir yaşamı ,topluma dayatmaya çalıştıkları için bu laik-anti laik kavgamız sürdü ,eğer yine bu şekilde hareket edersek bu kavga hiç bitmez.
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla