SİVİL ANAYASA
Yinede baskılar daha büyük hareketlere ve yanlışlara yol açacağından dolayı en iyisi serbest bırakmak...
burada sana katılıyorum bakın şimdi ankarada ulus-sakarya gibi mekanlar var burada gidip içki içerseniz başınız ağrır ama bir arjantin caddesi,bir tunalı bestekar sokak buralarda yüzlerce bar var hiçbirşey olmuyor millet efendi gibi içiyor gece taksisine binip evine gidiyor,ünv delerin restorantlarında da lokallerinde de içki satışı olsa zaten çoğu ünv dede var hiçbir şey olmaz bak ben dediğim gibi odtünün eymir gölü tesislerine kaç yıldır giderim ve görmeyin içki su gibi akar ama kimsede bir kavga çıkarmadı o yüzden tüm içkili yerleri aynı kefede görmek büyük hatadır
hiç bir şey yasak olmayacak, şiddet olmadığı müddetçe,ünv delerde herşey serbset olacak ,isteyen içer isteyen içmez,isteyen kız arkadaşı yada erkek arkadaşı ile istediğini yaşar isteyen yaşamaz.
kürsüler açılmalı burada isteyen şeriat devletini tartışmalı isteyen sosyalist devletleri.
bakın amerikan ünv delerinde adamlar amerikayı nasil yıkarız diye klüpler kuruyor ve bu tartışmalar sonunda en iyi teoriyi üretenlere para ödülü veriliyor,bu ,olay amerikalı bir yetkiliye sorulunca o "hayır bu tarz şeylerin hiçbir zararı yok,hem güvenlik stratejimiz açısından değişik noktalarıda görebiliyoruz ve ona göre önlem alıyoruz diyor"
bir tanıdığım amerikada okumaya gitmişti dönünce bana " adamlar nekadar özgür,isteyen çimlerde sevişiyor,isteyende namazlasını sermiş namaz kılıyor kimse birşey demiyor" dedi.tabi bu olay 11 eylülden önceydi şimdi nasil bilemem.
umarım bir gün bizde, özgürlüğü yakalayacak anayasaya ulaşırız.yoksa fransa örneğindeki gibi ömür boyunca sen dincisin be laikim kavgasını eder dururuz.
|