Fazıl Say: İslamcılar kazandı, ben gidiyorum
Ya neden terkedecek anlamadim.Islamcilar kazandi da ne demek.Sen baska vatanin evladi misin?Hem farkli goruslere sahip hem de ayni vatanin milletin evlatlari olabilir.Bu demek degildir ki birbirimizin uzerinde baski kuracagiz.(sizin gorusunuzdekilerin yillarca yaptigi baskilar gibi)Madem ki herkes ozgur dusunceleri savunuyor,ki buna Ak Partililer de dahil.O zaman hic bir zaman birbirimiz uzerinde baski kurmaya calismayacagiz.Herkes ne yaparsa kendine yapar unutmayalim.Fakat telkin etmek dogru olani gostermek guzel birsey.Yalniz bunu zorla baskiyla uygulatmaya kalkanlar varsa onlari siddetle kiniyorum.
Fazil Say'in deyimiyle islamcilar %70 digerleri %30.Digerleri musluman degil mi?Kimliginde ne yaziyor acaba?Digerleri sadece gereklerini yerine getirmeyenlerdir.(buyuk bir bolumu,farkli inanc sahipleri haric)Suan ki hukumetinde %30 luk kesim uzerinde,illa ki bize uyacaksin illa ki bizim gibi olacaksin diye bir baski uygulayacagini sanmiyorum.Yalniz bunu kendi toplumumuza da anlatmak lazim.Cunku hala inatla baski kurmaya calisanlar var.Gerek muhafazakar cepheden,gerek diger cepheden.Egri oturup dogru konusmak lazim.
Gecenlerde gazetede okudum,tv lerde de gormussunuzdur.Bir Cem Evi'ne(Alevilerin ibadethane diye nitelendirdikleri yere) imam gonderilmis.Iyi hos guzel de alevilerde cemaati imam idare etmiyormus ki,dede idare ediyormus.Hos ayni sey sonucta ikiside cemaati yonlendiriyor.Asil konu giden imamin Mustafa Kemal ATATURK'un resimlerini indirtmesi,Hz.Ali'nin resimlerini indirtmesi.Bu ne demek?Hani biz ozgurlukten yanaydik,ya da bizim kesimimiz diyeyim.Madem ozgurlukten yanayiz da bu imam neden bu davranisi gerceklestirdi.Kendimize saygi duyulmasini istiyorsak,baskalarina da saygi duymaliyiz.Bunu en iyi sekilde kendi cephemize empoze etmeliyiz,anlatmaliyiz.Belki liderler bu konuda hosgoruludur ama halkta hosgorulu olmali.Unutmadan herseyden once egitim,EGITIMLI ZUMRE.Hosgorulu bakanlarin cogu nedense hep bu zumreden cikiyor.Son sozum;
Yuce Allah(c.c.) neden herkesi bir kalemde yaratmadi?Bir bildigi vardi herhalde.
Fazil SAY beyfendi sanatinizi ulkemde yurutun.Baska ulkeler yararlanmasin.
|