Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşımızı Kastamonu Lahikasından güzel bir kesit sunmuş Allah c.c. razı olsun. Fakat burada bahsedilen olayın anlamını idrak edememiş, şöyleki ;
Said Nursi Hazretleri," Çünki âhir zamanda mâdem fetret derecesinde din ve dîn-i Muhammedi'ye Aleyhissalâtü Vesselama bir lâkaydlık perdesi gelmiş ve madem âhir zamanda Hazret-i İsa'nın (A.S.) dîn-i hakikîsi hükmedecek, İslâmiyetle omuz omuza gelecek." bu sözlerinde, Ahir zamandan yani, Hz. İsa'nın dünyayı şereflendirerek, İslamın davasını güdeceği günden bahsetmektedir. O zamanda Hz. İsa'ya tabi olanlar Üstadın dediği gibi İslam ile omur omuza olacak ve Hz. İsa ile birlikte İslamın kurallarına itaat edeceklerdir.
Böyle meselelerin nereden geldiğini görmeden, nereye gittiğini görmeden, kendi kafamızdan fetva vermeye kalkarsak ne yazık ki, Kur'an ayetleri hakkında da bu yanılgılara düşebiliriz.
Düşünsenize, bir kişi Kur'an'da yazan " La tagrabüssalate ve entüm sükara " ayetini alarak , ben içkili iken namaza yaklaşmıyorum, o zaman namaz dışında içki helaldir dese ne olur? Bu kişi Bu ayet neden gelmiş, bu ayetten sonra neler nazir olmuş bilmediği için Allah muhafaza küfre gider.
Alimlerin açıklarını, onlarca ciltler içerisinde geçen sözleri alakasını anlamadan kullanarak bulmaya çalışmak nekadar akıllı işidir, sizin taktiriniz.
VesseLam
|
üstadim yüregine saglik..bizler isimize gelen taraflari alir, isimize gelmeyen taraflari almazsak her sonuca variriz..
seninde dedigin gibi bizler namaza yaklasmayin bölümünü alir basindaki "ickiliyken" kismini görmezden gelirsek bu arkadasin yapmis oldugu yorumlar gibi cok sacma yorumlar ortaya cikar..