Türkan Saylan: Fazıl Say bir deha, biz de onun kaygılarını paylaşıyoruz !
Fazıl Say deha mıdır? Olabilir dehalığı kendini ilgilendirir.Hitlerin, Mussolininin deha olmadığını da kimse söylemiyor yanlış anlaşılmasın diye işi Firavun veya Ebu Cehile getirmiyorum. Halk arasında "Deha/kaymakam/vali/hakim olmuş ama adam olamamış" denir bazılarına..
Şuç biz de ki böyle adamları muhatap alıp ortamı germe politikalarına, bencilliklerine, şımarıklıklarına alet oluyoruz.
İşe yanlış yerden başlıyoruz, bilinçaltımızda bazılarının kaygılarının, düşüncelerinin vs vs illa da korunması, tatmin edilmesi gereken şeyler olarak kabul etmişiz.
Mesela benim "Fazıl Say ve benzerlerinin sokağa çıkması beni kaygılandırıyor" endişem kimseyi ilgilendirmiyor.
Ben vatandaş değil miyim?..
Aslında mesele beyaz Türk/ siyah Türk meselesi.Sözüm ona dünyaca ünlü olmuş Türkiye'de ünlü olmayı da spekülatif açıklamalarıyla başaran bu adam beyaz Türklerden olduğu için (bakınız Cemil İpekçinin itirafı) adamcağızın saçma kaygıları bütün ülke gündemini günlerce işgal edebiliyor.En temel hak ve özgürlüklerine sahip olmak için kitle halinde talepte bulunan siyah Türklerin talepleri ise "ülkenin özel şartları"ndan dolayı erteleniyor, göz yumuluyor, garipseniyor, küçümseniyor.
Bu ayrım ortadan kalktıkça, kitle halinde basınımızla, yayınımızla, düşünürlerimizle bu çığırtkanlıklara "Tamam Fazıl, hadi canım Allah versin" karşılığı verildikçe, biz kendi kutsal değerlerimizi birilerinin yamuk değerlerini savunduğu kadar savundukça mesele hallolacak.
Bu arada yüzde 50 nin içinde olup da farklı düşünenlerin de fikir beyanlarına kimse engel oluyor değil burda, kimse AK partinin sözcüsü olarak konuştuğu iddasında da değil sanıyorum.
|