Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2007, 14:13   #5
Kullanıcı Adı
mavera
Standart TERKEDEN TERKEDENE !ACABA NEDEN KAÇTI?
Alıntı:
rewaswer Nickli Üyeden Alıntı
sadece bir kac soru sormak istiyorum.

herhangi bir yazarın, saiirin, sanatcının dusunduklerini ozgurce soyleyebilmesinden yana mısınız, degil misiniz?

enis batur'un ya da baska birinin soyledigi, soyleyecegi birseylerden dolayı, yolda yururken vurulmaycagını garanti edebilir misiniz?

soyleyecegi seylerin zaten yasal bir yaptırımı olacaksa o baska bir konudur. ama bunun sonucunda hayati tehlikesi olmayacagını soyleyebilir misiniz?

baska sorum yok tesekkurler.

not: bu insanların avukatı degilim, ama kimsenin islamın yasanmasıyla bir sorunu oldugunu sanmıyorum bu ulkede. bu insanların sorunu kendine vazife cıkaran bazı tiplerin "akıllı ol" diye akılları sıra mesaj gonderebilmeleri. orhan pamuk'u dunyada herkes tanıyor, ermeni soykırımı ile ilgili dediklerinden kimsenin haberi yok ama turkiye'de hayatının tehlikede oldugunu ve bu yuzden yurtdısında yasadıgını herkes biliyor.
birincisi yazarin görüslerini söylemesi en dogal hakkidir ama bir yazarin ülkenin büyük cogunluguna saygisizlik yapar sekilde ithamlarda bulunmasi saygisizligin dik alasidir!..
ak partinin islami devlet kurma gibi bir cabasi yoktur, ak parti bu ülkenin dinamiklerini bilmektedir ve o dinamikler üzerinde asla oynamamaktadir ama demokrasiyi icine sindirememiz bazi kesimler ak partinin basarisina degisik yaftalar atarak, karalamaya calisiyorlar..
secim öncesi onlarin tabiriyile milyonlar sokaklara döküldü ve ak partiyi protesto etti ancak secim sonuclari gösterdiki o sokaga dökülenler bu ülkenin azinligini olusturmakta!..
her ne kadar dini yasama konusunda bir sorun yok desenizde ünv lerdeki basörtüsü yasagi size verilecek en iyi cevaptir!..bu ülkenin cogunlugunun razi olmadigi bir yasagi halka ragmen devam ettirmek herhalde özgürlüklerin kisitlanmasina cok güzel teskil eder..
sizler burada bir kac yazarin özgürlük hakkini savunurken neden milyonlarca basörtülülerin magduriyetini görmezden gelirsiniz...
ayrica orhan pamuga en büyük ilgi ve alakayi ak parti hükümeti göstermistir bunu kimse inkar edemez basta solcu gecinen chp olmak üzere her kesimden dislanan orhan pamuga ak parti gereken ilgiyi göstermis, cumhurbaskanimiz ilk defa onu resepsiyona cagirmistir..
ancak sizlerin övgülerine mazhar olan sayin sezer, orhan pamugu tamamen görmezden gelmistir..orhan pamukgun bana göre savunulacak bir yani yoktur ama düsünce özgürlügü cercevesinde kerhende olsa saygi duyariz..
bu ülkede düsünce özgürlügüne en fazla destek veren parti ak partidir bu partinin genel baskani düsünceleri nedeniyle hapis yatarken, baska düsüncelere tahammül edemedigine nasil varilir bunu anlamakta zorlaniyorum..