Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2007, 17:04   #7
Kullanıcı Adı
rewaswer
Standart TERKEDEN TERKEDENE !ACABA NEDEN KAÇTI?
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
birincisi yazarin görüslerini söylemesi en dogal hakkidir ama bir yazarin ülkenin büyük cogunluguna saygisizlik yapar sekilde ithamlarda bulunmasi saygisizligin dik alasidir!..
eger bir hakaret unsuru varsa, burası bir hukuk devletidir (teoride) cezasını yargı verir, umarım sokakta yururken vurulabilmesini savunmuyosunuz.

Alıntı:
ak partinin islami devlet kurma gibi bir cabasi yoktur, ak parti bu ülkenin dinamiklerini bilmektedir ve o dinamikler üzerinde asla oynamamaktadir ama demokrasiyi icine sindirememiz bazi kesimler ak partinin basarisina degisik yaftalar atarak, karalamaya calisiyorlar..
secim öncesi onlarin tabiriyile milyonlar sokaklara döküldü ve ak partiyi protesto etti ancak secim sonuclari gösterdiki o sokaga dökülenler bu ülkenin azinligini olusturmakta!..
dediklerimle alakasını anlamadım, ama bir grubun azınlıkta olması, protesto etmesine engel degildir. isteyen istedigini (siddet icermedigi surece) protesto edebilir. hatta akparti'ye oy verenler bile yeri geldimi hukumeti protesto etmelidir. asıl sorun insanların protesto etmesi degil aksine protesto etmemesidir. bir yazaraın bir gorusunu mu begenmedin, protesto etmelisin. adamı tehdit etmemelisin.

Alıntı:
her ne kadar dini yasama konusunda bir sorun yok desenizde ünv lerdeki basörtüsü yasagi size verilecek en iyi cevaptir!..bu ülkenin cogunlugunun razi olmadigi bir yasagi halka ragmen devam ettirmek herhalde özgürlüklerin kisitlanmasina cok güzel teskil eder..
sizler burada bir kac yazarin özgürlük hakkini savunurken neden milyonlarca basörtülülerin magduriyetini görmezden gelirsiniz...
sizler demişsin de, kimler?? benim universitelerde basortusu ile ilgili dusuncelerimi nerden biliyorsun, bilmiyorum. yazarların dusunce ozgurlugunu savunuyorsam, kesin basortusu yasaklansım diyorumdur oyle mi ?.

Alıntı:
ayrica orhan pamuga en büyük ilgi ve alakayi ak parti hükümeti göstermistir bunu kimse inkar edemez basta solcu gecinen chp olmak üzere her kesimden dislanan orhan pamuga ak parti gereken ilgiyi göstermis, cumhurbaskanimiz ilk defa onu resepsiyona cagirmistir..
ancak sizlerin övgülerine mazhar olan sayin sezer, orhan pamugu tamamen görmezden gelmistir..orhan pamukgun bana göre savunulacak bir yani yoktur ama düsünce özgürlügü cercevesinde kerhende olsa saygi duyariz..
allahım sen bana sabır ver demek istiyorum işte şimdi. işte bu toplumun butun sorunu su usteki satırlarda gizlidir. hangi kesimden kimle konusursanız konusun. hemen kafasında sizi, ya kendi tarafına, ya karsı tarafa koymak zorunda hissediyor. """sizlerin ovgulerine""" derken kimler? ben a.necdet sezer'i yeri geldimi ovdum, yeri geldimi eleştirdim, aynı sekilde abdullah gul'u yeri geldimi ovuyorum, yeri geldimi elestiriyorum. hiç kimsenin pesinden koru korune her yaptıgı dogrudur diye gitmiyorum. ben bir bireyim, hiç kimse benle her konuda aynı seyi dusunemez, hepimiz farklıyız.

Alıntı:
bu ülkede düsünce özgürlügüne en fazla destek veren parti ak partidir bu partinin genel baskani düsünceleri nedeniyle hapis yatarken, baska düsüncelere tahammül edemedigine nasil varilir bunu anlamakta zorlaniyorum..
ben de gercekten anlamakta zorlanıyorum bunu, mesela neden (bu gunlerde cok konusuldugu için soyluyorum) fazıl say'ın metin altıok agıtı adlı eseri sansurlendi.

rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla