Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2007, 17:32   #8
Kullanıcı Adı
mavera
Standart TERKEDEN TERKEDENE !ACABA NEDEN KAÇTI?
öncelikle sorularima verdigim samimi cevaplar icin tesekkürler...;)..
bir konuda özür dilemek istiyorum, pesin önyargimdan dolayi..ben bir kutuplasmaya gidip siz, biz söylemini gelistirdim ama az cok fikirlerinizden ak partili olmadiginiza kanaat getirerek bizleri ak partililer, sizleride ak partili olmayanlar olarak tasvir ettim..
simdi gelelim cevaplarinizin analinizine..ben o mitingler bir protestodan cok azinligin, cogunluga karsi yapmis oldugu gövde gösterisiydi o mitinglerde bu ülkenin insanlari dislandi, hor görüldü, asagilandi, onlara adres iran gösterildi..
o mitinglerin amacini bana söyleyebilir misin, hani demokratik bir ülkeydik, hani düsünce özgürlügü vardi neden bir kesim, diger kesimin görüslerine tahammül edemez ki?..
ama isin güzel yani tepkilerini demokratik olarak ortaya koydular, o mitinglerde bir taskinlik olmadi..hic degilse asker gibi gece yarisi muhtira vererek demokrasiye müdahele etmediler, hic degilse anayasa mahkemesi gibi hukuk kurallatini altüst eden bir kararin altina imza atmadilar..
simdi gelelim düsünce özgürlügü konusuna ak parti neden tepki görüyor 301 de degisiklik yapacagim diye, düsünce özgürlügü önündeki engelleri kaldirdigi icin..
fazil sayin bu ülkeyi terketme fikri nasil ona ait ve saygi duyuyorsam, ayni fazil sayi bu ülkede görmeme fikride benimdir..bak fikir diyorum, eylem degil..
birileri muhafazakar insanlari irana yollayinca eyvallah diyenler neden fazil sayi isvicreye yollamiyorlar!..
eger düsünce özgürlügünü savunuyorsak tutarli olmaliyiz..her kesimin fikirlerini savunmasina taraftar olmaliyiz..
fazil sayda fikrini söylemeli, abdurahhman dilipakta orhan pamukta fikrini söylemeli, yusuf hallacogluda..ama bir noktaya deginmek isterim eger bu kisilerin fikirlerimizi ülkemizin bölünmez bütünlügüne zarar verirse baslarsa iste orada hukuk devleti türkiye de gereken yapilmalidir..
ben senin fikrini begenmem ama saygi gösteririm..simdi sen bana fikre protesto eder misin demissin evet ederim ama bu demokrasi cercevesinde bir protestodu hani su ak parti karsitlarinin yaptigi mitingler gibi!..
son nokta fazil sayin o eseri zamanin bakani erkan mumcu zamaninda sansürlenmistir erkan mumcunun yaptigi bütün ak partiyi baglar mi?...yok erkan mumcu ak partiyle ayni fikirde olsaydi su anda ak partide olmaya devam ederdi, o zaman yeni bakan olan erkan mumcu kraldan cok kralci davrandigi icin o eseri sansürletmistir...
saygilarimla..