Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2007, 22:21   #27
Kullanıcı Adı
rewaswer
Standart Muhafazakarlardan Korkuyorsunuz, Peki Bunu mu İstiyorsunuz ?
tartısılan konuyu anlamadım, genclerin islam kurallarına gore yasaması mı, yoksa kotu alıskanlıklar edinmemeleri mi?

islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz. bu tur alıskanlıklarlardan korumanın en iyi yoluda spordur. ulkemizde egitimde spora hiç onem verilmiyor. avrupa butun cocuklar mutlaka bir spor yapıyorlar. boylece hem kotu alıskanlıkları daha az ediniyolar, hem de daha saglıklı oluyorlar. ayrıca ulkemizde ortalama omrun avrupa ulkelerine gore daha kısa olmasının sebebi de bu. nufusumuz genc diyoruz ama bunun bir sebebi de yaslılarımızın cok uzun yasamaması.

ote yandan sigara haram degil diye alkolle aynı kefeye koymamak sacmalıktır. alkol-sigara cok iyi bir ozgurluk ornegidir aslında. alkol ozgurluktur isteyen kullanabilir, sigara degil cunku cevresindeki insanlara da zararı vardır.
ayrıca aynı mantıgı kullanan arap gencleri, haram diye içki içmeyip sabah aksam ot cekiyolar. bilmiyorum hangisini tercih edersiniz.

son olarak ta içki içmek cagdaslık degildir, ama içki içme ozgurlugumun olması cagdaslıktır, içki insanlara karısmamak cagdaslıktır. hatta içki içmeme ozgurlugunun olması cagdaslıktır.

hızlı yazdım, cok dagınık oldu kusura bakmayın

rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla