Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21-2007, 23:29   #5
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Kendini Kendine Kurban Edenler
Alıntı:
ammar Nickli Üyeden Alıntı
islam tekdir değistirileme saptırılamaz...peygambere gerektiğinden fazla saygı duyuluyor diyen bi insana ben hic bi zaman saygı duymam duyamam...duyanıda uyarmak boynumun borcudur
Değiştirilemez ve saptırılamaz, ama islam..."islam üzerine yorumlar/ içtihadlar/ düşünceler" değiştirebilir.İmam ı Azam ferdi olarak bile düşüncelerinin bir bölümünü değiştirmiştir.

"Gerektiğinden fazla saygı" ifadesini yanlış anladığınızı tahmin ediyorum.Bu konuda bir cümlenin bir yarısını değil de ayrıntılı bir makalesini yayınlasanız, ya da neden "gereksiz saygıdan" (ki ifadenin tam olarak bu olduğundan da emin değiliz) şikayetçi olmuş daha ayrıntılı belirtse idiniz daha güzel olacaktı.

İslamoğlunun yanlış Peygamber tasavvurları üzerine düşüncelerini az çok biliyorum.Efendimiz bizzat ümmetine "bana Hrıstıyanların İsa'ya yaptığını yapmayın" beyanını hatırlarsak ve günümüzde Resulu SADECE "mucize meydana getiren" (ki Allah korusun mucizeyi Resule mal edenler de olabilir) "parmağından su çıkaran", "saçtığı kumla gözleri kör eden", "bilinmeyeni bilen","insan üstü bir varlık" olarak ele alanlar olduğunu göz önünde bulundurursak "yanlış" ve "aşırı" bir Resul temayülüne karşı çıkan insanları takdirle karşılamak gerekir diye düşünüyorum acizane."Haddini aşan herşey aksine rûcu eder"

Uyarınız için teşekkürler, fakir de sizi daha kucaklayıcı olmak konusunda uyarmak isterim.

M.İslamoğlu'nun yanlış yorumları olduğunu düşünsek bile en azından İslami bir cehd içinde olduğu/ birşeyler yapmaya çalıştığı tartışılamaz galiba.Hep birbirimizden böyle şüphe duyarak hep zarar ediyoruz, hep bu yüzden dibe batıyoruz.