Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-22-2007, 14:50   #66
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Muhafazakarlardan Korkuyorsunuz, Peki Bunu mu İstiyorsunuz ?
Alıntı:
AKMURAT Nickli Üyeden Alıntı
Merak,ozenti ergenligin getirmis oldugu kendini ispatlama kanitlama duygusu diye yapilan aciklamalar.Genc bir birey bunlari bir ispatlama,kanit,erdem olarak goruyorsa cok ama cok yazik.Kendisini bu tarz ucuz,degersiz,zararli seylerle ispatlayacagini dusunen bir zihniyete zavalli gozu ile bakiyorum.Bir genc adindan basarilari ile soz ettirmelidir.(egitim,spor,proje vs)Ben bir mekana girerken Selamun Aleykûm kelimesini kullanip,sonra da icki-sigara vs muhabbeti yapan bir zihniyet istemiyorum.Fakat ne yazik ki genclerimizin bir kisminda bu durum var.Bu dupeduz ikilemde kalmaktir.

Gelelim bana agzima ne icki,ne sigara ne de bu tarz baska bir madde vurmadim bugune kadar.Eger ki ben muslumanim diyorsam gereklerini yerine getirmem lazim.Namazini kilmazsin,orucunu eksik tutarsin gunaha girersin buraya kadar tamam.Fakat bir de Haram kavrami var degil mi?Her haram bir gunahtir ama her gunah bir haram degildir.Tum gereklerini yerine tam getiremeselerde haram kilinmislardan uzak durmalarini soyluyorum genclere.Alkolun haram oldugu soylenmis degil mi?O zaman uzatmanin anlami yok olay bitmistir.Kliselesmis bir laf''ben iciyorum ama kimseye zararim yok ki''derler.Bu konusmalarin sonu haram degil demeye kadar gider.Peki sen kimsin ki kafana gore haram ya da helal kilabiliyorsun.Bu seytanin sapittirmasi degil de ne?Dedigim gibi gunahin bedelini odeyebilirim ama haramin bedelini

Yine de kendileri bilirler bizim guzel dinimiz sadece telkin eder.Guzel guzel anlatmaya calisir,bikmadan usanmadan anlatir.Sunu da unutmayalim nasil ki bazi alanlarda kendimize ozgurluk taninmasini istiyorsak ki siz o alanlari cok iyi bilirsiniz. ;) Icki vs kullananlarada zorla bir uygulama yapmayi dusunmeyelim.Sadece bikmadan usanmadan anlatalim ama asla zor kullanmayalim.Zor kullanma gibi durumlara siddetle karsiyim >

Son olarak ailesinde bu tarz seyler gormus gencler pek merak duymuyor aslinda icki vs e.Tam tersi ailesinde bunlari gormemis(icki vs) ve ailesi tarafindan tam egitilememis gencler merak saran takimina giriyor.Beni forumda bircok uye tanir ve ailem ile zit goruslere sahip oldugumuzu bilir.Ben aileye gore daha muhafazakarimdir.Fakat ailem tam tersine oldukca rahattir.Ama hicbir zaman yaptiklari seylere merak duymadim,ozenmedim,kullanmadim hatta biktim diyebilirim.Ben boyle dusunuyorum gormusluk ve gormemislik kavramlari var ya aynen oyle iste.
COK KONUSTUM GALIBA
evet çok güzel anlatmışsın..sana bayram hediyesi +1 ;)