Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-22-2007, 19:12   #70
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Muhafazakarlardan Korkuyorsunuz, Peki Bunu mu İstiyorsunuz ?
""
bir de kim dinini yasadıgı için elektrikli sandalyeye oturtulmus, cahilligime verin lutfen.
""

Bunu,

*İçki içme özgürlüğü için kendince protestolar yapıp sanki dünyanın hiçbir memleketinde bu anlamda kırmızı
çizgiler yokmuş gibi mevcut hükümete şeriatı getirme isnadında bulunanları bilmiyor olmanızı

*En son 28 Şubat ve sonrasında gün gibi ortaya çıkan, kokuşmuş gazetelerin kokuşmuş köşelerinden İslam'a ve dindarlara saldıran küfür yobazlarını bilmiyor olmanızı

*İçkiyi özendirmek yasaktır lakırtınızı.

ve daha tüm bilmediğiniz şeyleri bilmiyor olmanızı dayandıracak tek sebep cahilliğiniz zaten.Cahilliğinize veriyorum.Yukarda da bilmiyor olduğunuz anlaşılmıiş zaten.

Dokundurmalarımın hepsinin sahibi vardır, o kadar çok ki ve o kadarından bihabersiniz ki yazamam, araştırınız.

Alıntı:
rewaswer Nickli Üyeden Alıntı
islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz. bu tur alıskanlıklarlardan korumanın en iyi yoluda spordur. ulkemizde egitimde spora hiç onem verilmiyor. avrupa butun cocuklar mutlaka bir spor yapıyorlar. boylece hem kotu alıskanlıkları daha az ediniyolar, hem de daha saglıklı oluyorlar. ayrıca ulkemizde ortalama omrun avrupa ulkelerine gore daha kısa olmasının sebebi de bu. nufusumuz genc diyoruz ama bunun bir sebebi de yaslılarımızın cok uzun yasamaması.

Yazısına itiraz ettiğime göre.Demek ki sosyal hayattan bahsediyorum

Alıntı:
rewaswer Nickli Üyeden Alıntı
hemen seve seve acıklıyım. 18 yasından kucuklere içki sigara vb. seyler yasaktır. cunku bu insanlar henuz gelişme cagındadır, kendi kararlarını kendileri verecek durumda olmadıkları kabul edilir. bu yuzden yasalar tarafından saglıklı gelişmeleri acısından korunmaya calısılmaktadır. ama siz bu kararları koyarken islam kurallarını baz alısanız, ben musluman degilim diyen bir cocuk okulda içki içebilir o zaman, sonucta onun haram, hela gibi kavramları yok. ayrıca sigara da haram olmadıgın gore butun cocuklar sigara da icebilir okulda. ya da o zaman malezyadaki gibi muslumanlar ayrı, gayrimuslimlere ayrı yasalar mı koyacaksınız?

Yazısıyla çarpıtmaya çalıştığınız gibi devlet hayatı ve yasalarla değil.Yasaların bir dine göre yapılması zaten "bizdeki" laik devletde mümkün değildir.Ama yasaların dine "karşı" yapılmaya çalışılması hem mümkün hem de kimilerince rağbettedir.

İslamı boş verin de spor yapının kibarcasıdır iki üstteki söylediğiniz.Ya da "bale yapın"ın ;) Bunların hepsi bir "hayat biçimi"ne dayanır.Bale dedim de sanki suçmuş gibi baleden hoşlanmadığımı "yakalamışsınız".Galiba fena yakalandım :-\ "Çağdaş Yaşamı Destekleyenler" affetsin (şimdi kim diye soracaksınız ama)

Baleyi gayet gereksiz buluyorum, var mı ötesi ? Nokta..

Görüldüğü üzere demagoji ve felsefe sizin işinizdir, akıllarına fazla güvenenlerin işi.Beceremeseniz de size ait olabilecek bir haslet.

Bense tek doğrudan hareketle, tüm gerçekleri en net gerçekliğiyle görürüm.Şartlanma diyebilirsiniz, önemli değil.