12-25-2007, 20:08
|
|
|
Türkiye karşıtı Sarkozy'nin amcası Galatasaray'lı çıktı
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Galatasaray Üniversitesi'nin, Türkiye'deki diğer tüm üniversitelerden farklı, kendine özgü bir öğrenci kabul sistemi vardır.
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin yüzde ellisi Türkiye'de eğitim yapan liselerden alınır. Bu kontenjanın yarısı (yani toplam kontenjanın yüzde 25'i) Galatasaray Lisesi öğrencilerine, diğer yarısı ise Fransız Kolejleri (Saint Benoit, Notre Dame de Sion, Pierre Loti gibi) ile Fransızca eğitim yapan Anadolu Liselerine (Tevfik Fikret, Burak Bora gibi) ayrılmıştır. Bu öğrenciler her yıl Mayıs ayının son pazar günü düzenlenen GSÜÖSYS (Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) ile okula kaydolma hakkını kazanırlar. Bu sınavın soruları, bahsekonu liselerde görev alan öğretmenlerce Fransızca ve Türkçe olarak ve ÖSYM'nin koyduğu kurallar çerçevesinde hazırlanır. Sınav, Galatasaray Üniversitesi'nin Ortaköy'deki binasında yapılır.
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin diğer yüzde ellisi ise, ÖSS sistemiyle okula kayıt hakkı kazanmaktadırlar.
Galatasaray Üniversitesi'nin tüm bölümleri ilk yüzde birlik dilimden öğrenci almaktadır.
Kaynak : wikipedia
|
Lisenin Eğitim dili :Fransızca
|
|
|