BAŞBAKANIN AK PARTi GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMANIN TAM METNİ
Değerli Milletvekili arkadaşlarım, değerli misafirler, değerli hanımefendiler, beyefendiler;
Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum
Kurban Bayramınızı bir kez daha kutluyor, aziz milletimiz başta olmak üzere İslam alemi ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.
Allah’a şükür, bu bayramda toplumsal dayanışma ruhumuz daha çok güçlenmiş, milletimiz yediden yetmişe kucaklaşma imkanı bulmuş, ülkemiz her köşesinde çok manidar kardeşlik numuneleri sergilenmiştir. Bu arada bayram günü, Bala ilçemizde vuku bulan deprem sebebiyle vatandaşlarıma geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Çok şükür bu depremde can kaybı meydana gelmemiştir. İlk andan itibaren başta İçişleri Bakanımız olmak üzere tüm ilgililer Bala’daki vatandaşlarımızın yanında olmuş, gelişmeleri yakından takip etmiştir.
Millet olarak daima barıştan, dostluktan, hoşgörüden yana olan halkımız burada da tüm hassasiyetlerini ortaya koymak suretiyle vatandaşlarımızı ihmal etmemiştir.
Değerli kardeşlerim;
Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, önyargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha ziyade ihtiyaç duyduğunu her zeminde seslendirdik ve seslendirmeye de devam ediyoruz.
Cami, kilise ve havrayı yanyana hoşgörü içinde yaşatan yüzlerce yıllık tarihi tecrübesiyle ülkemiz çağımızın en büyük küresel barış projesi olan Medeniyetler ittifakının sembol ülkesi haline gelmiştir .
Bizim bayramlarımız, bu hoşgörü ikliminin, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma duygularının her yere yayıldığı özel günlerdir.
Unutmayalım ki, bizi güçlü kılan, insanlarımızın birbirine kalpten bağlılığı ve milli birliğimize, beraberliğimize olan sarsılmaz sadakatidir.
Böyle bayram günlerinde bu hissiyatın, bu ruhun, bu inancın çok daha güçlü biçimde tezahür ediyor olmasını da memnuniyetle müşahede ediyoruz.
Kurban Bayramı bir kez daha göstermiştir ki, Türkiye 780 bin kilometre kare toprağıyla, 70 milyon vatandaşıyla bir bütündür, yek vücuttur, sarsılmaz bir kardeşlik iklimine sahiptir.
Paylaşmanın yediden yetmişe bütün toplumu kuşatacak şekilde yaygınlaşması milletimiz için, ülkemiz için eşsiz bir bahtiyarlıktır.
Bayram dolayısıyla dünyanın en ücra köşelerine kadar Anadolu insanının merhamet ve şefkat elini uzatmasına vesile olan, Türkiye ile dünyadaki dost ve kardeşlerimiz arasına köprü kuranların çabaları da her türlü takdirin üzerindedir.
Bu vesileyle, Kızılay başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında zenginle yoksul arasında, olanla olmayan arasında bir “merhamet köprüsü” olmayı başaran gönüllü kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize şahsım, miletim adına özellikle teşekkür ediyorum.
Mübarek Kurban bayramını idrak ettiğimiz bu zaman diliminde Hristiyan vatandaşlarımızın Noel bayramı ile Musevi vatandaşlarımızın Hanuka bayramlarını da kutladık.
Bütün bu özel günlerin birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesine vesile olmasını bir kez daha temenni ediyorum.
Bu bayramlar vesilesiyle karşılıklı sevgi, saygı, anlayış, dayanışma ve hoşgörü duygularının öne çıkmasını, barış içinde birarada yaşayabileceğimiz bir dünya inşa etme çabalarımız için önemli bir değer olarak görüyorum.
Daha adaletli, daha insani bir gelecek için bizi çağlar boyunca biz kılan aslî özelliklerimizi bu çağda da gelecek zamanlarda da mutlaka korumak, mutlaka güçlendirmek zorundayız.
Toplumsal dokumuzun bozulmadan muhafazası, gelecek nesillerimizin emniyet ve güven içinde yaşaması, kadim değerlerimizin, insani meziyet ve geleneklerimizin gelecek kuşaklara intikaline bağlıdır.
Aksi halde, dünyayı bir çatışma alanı olarak görmekten, güçlü olanın zayıf olana tahakkümünden kurtulamayız.
|