Hayallerimiz de ortak geleceğimiz de
Yeni başlayan gündedir umut
Geride bıraktığımız yüzyılda bugün olduğu gibi insanlık ailesi barışa, sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye ilişkin umutlarını dillendirmiş; ama yirminci yüzyıl buluşlarıyla hayranlık uyandırıcı olduğu kadar yaşanan savaşlarla da bir umutsuzluk ve şiddet çağı olarak yaşanmıştı. Bütün bu sınırsız ilerleme ve gelişme insanlığa ne yazık ki ortak refah, evrensel barış ve insanca yaşama imkânı getirmedi. Dünyada en yüksek değer insan hakkı ve onuru olmasına karşılık en çok ihlal edilen ve en çok çiğnenen değerin de insan hakları olduğuna tanık olmaktayız. Ama her yeni günün bizlerin daha iyi bir geleceğe ilişkin umutlarımızı diri tutmamıza, insan olmanın anlamı ve erdemi üzerinde düşünmemize, insan olmaktan doğan sorumluluklarımızı üstlenmemize ilişkin bir fırsat sunduğunu düşünüyorum. Umut yoksa yaşam da yok. Bize umut veren şeylerse genellikle gelecekte, doğmak üzere olanda, yeni başlayan günde saklı. En çok da çocuklarımızda. Çocuklarımıza geleceğe ilişkin umutlarını çoğaltacak daha iyi bir dünya bırakmak için, onların sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için gerekli olan koruyucu ortamı güçlendirmek sadece devletlerin, siyasetçilerin değil, insan olmanın sorumluluğunu hisseden her bireyin görevi olmalıdır. Ben Türkiye'nin yeni yüzyıla tazelenen bir umut ve heyecanla girdiğini, ülkemizin on yıllardır ertelenerek büyüyen devasa sorunlarının çözümü yolunda tüm kesimlerin elini taşın altına koyduğu bir süreçten geçtiğimizi düşünüyorum. Bu sürecin kazanımlarının giderek hayatımıza yansımaya başladığını görmektense hem büyük bir mutluluk, hem de geleceğe ilişkin daha büyük umutlar duymaktayım. Geleceğe doğru bu zorlu ama bir o kadar da azimli yolculuğumuz bizleri; sokakta yaşamak zorunda kalan örselenmiş çocuklarımızın olmadığı, çocuk istismarının ve kadına yönelik şiddetin en aza indiği, kadınların hayatın her alanında potansiyellerini ortaya koydukları eşitlikçi, katılımcı, çoğulcu bir demokratik kültüre taşıyacaktır. İnsanlığın ortak ideali olan demokrasi, kalkınma ve barışın sağlanmasında sadece umut ve hayal etmekle kalmayıp bu uğurda inancımızı ve çabamızı da yoğunlaştırdığımızda hiç şüphe yok ki bugün hayal olanlar yarın gerçek olacaktır. 2008 yılının hepimize daha insanca bir yaşamın taşlarını koymak ve geleceğe ilişkin umutlarımızı çoğaltmak için yeni bir başlangıç, yeni bir fırsat olacağı inancıyla; insanlığın barışa, kardeşliğe, hoşgörüye, refaha, mutluluğa ve daha insanca bir yaşama ilişkin dillendirdiği tüm umutların gerçekleşmesini diliyorum.
NİMET ÇUBUKÇU - DEVLET BAKANI / AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ
|