Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 10:30   #4
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Hayallerimiz de ortak geleceğimiz de
Farklılıkları enerjiye çevirmek

Yeni bir yıla daha girdik. Geçen yıllardan devraldığımız sorunları çözmek bir yana, mevcut sorunlarımıza yeni sorunlar da ekleyerek bitirdik 2007 yılını. Yurtiçinde kahpe PKK terörüne şehit verdiğimiz gencecik fidanlarımız için gözyaşı dökerken, yurtdışında da savaş ve terör sebebiyle acı ve gözyaşı ile inleyen İslam âlemi içimizi acıttı. Irak ve Afganistan'da her gün patlayan bombalarda yitirilen binlerce Müslüman, Filistin'de İsrail askerlerince öldürülen gençler, Pakistan'da ateşlenen gerilimin eski başbakanları Benazir Butto'nun katledilmesine kadar varması, 2007 yılında tarihin sayfalarına kaydedilen elim olaylardı. 2001 yılında meydana gelen ikiz kuleler saldırısı sonrası terörü ve savaşı İslam ülkelerine kaydıran küresel güçler, çeşitli medya araçlarının da desteğiyle İslam=terörizm algılatmasıyla İslam âlemini damgalamayı bir ölçüde başardılar. İnsanın insana olan yükümlülükleri, kul hakkı ve insan hakları yüce dinimizin en önemli emirleridir. Yüce dinimizin mensubu Müslüman âleminin içine düştüğü bu tuzaktan bir an önce kurtulması başta Türk milleti olmak üzere hepimizin en öncelikli görevi olmalıdır. ABD'li insan hakları savunucusu siyahî lider Martin Luther King ünlü konuşmasında "Bir hayalim var benim..." demişti. Ben de kan, gözyaşı, haksızlık ve ikiyüzlülüğün olmadığı, kadınların ve çocukların acı çekmediği, petrol ve silah tacirlerinin kirli elleriyle kirletmediği bir dünya hayal ediyorum. 2008 yılının, farklılıklarımızın enerjiye çevrildiği, müştereklerimizin çoğaldığı, 2023 yılının yöneticisi olacak gençlerimizin Batılı yaşıtlarıyla eşit fırsatlar yakaladığı, gençlerimizin yeni yuvalar kurmaları için severek çalıştığı işlerine kavuştuğu, çocuklarımızın gülerek neşe içinde okullara koşuştuğu, oğullarını askere gönderen anaların evlatlarının yolunu yüreği ağzında beklemediği, üretimini artırmış, yoksulluğu yenmiş, müttefiklerince sayılan, düşmanlarınca korkulan, geleceğe umutla bakan insanların yaşadığı, Türk dünyasını kucaklamış başı dik, onurlu bir Türkiye getirmesini diliyorum.

MERAL AKŞENER - MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ / TBMM BAŞKAN VEKİLİ