Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 20:31   #29
Kullanıcı Adı
akömür
Standart Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes yazdiklarinca ciddi misin? biz belli bir kesime zorla bas actirmaya calisiyor diye sezeniste bulurnek ayni hareketi yapmamiz ne kadar dogal olur..
Ben kimsenin zorla başını örtelim demiyorum ki, AK Partililerin başlarını örtmesinin daha uygun olacağını söylüyorum. Aksi durumun AK Parti için uygun bir imaj vermeyeceğini düşünüyorum. Yoksa isteyen başını açsın, buna kimin ne itirazı olacak.

Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
nasil örtünmek bir kisinin en dogal hakki ve kimse karisamaz ise basi acik olmakta bir bireyin hakkidir ve buna kimse karismamali..
ak partinin muhafazakarligini, tutuculukla, baskicilikla veya zorla birseyleri dikta etmeyle karistirmayalim!
Bunun tutuculukla ne alakası var? İslamın emirleri ne zamandan beri tutuculuk oluyor? Hele ki baskı ya da dikta gibi bir şeyden söz etmedim ben. Tutarlı olalım diyorum. Eğer başkalarının Cuma namazı nedeniyle muhafazakar olmadığını iddia ediyorsak, AK Parti'nin buna uygun görüntü vermesi gerekir diyorum.

Eğer Bahçeli'nin Cuma namazı gündeme gelirse, o zaman Nimet Hanım'ın başını örtip örtmemesi de gündeme gelir. Bence AK Parti'yi temsil eden kişiler İslam dininin gereklerini yerine getiren insanlar olmalı.

Kimse karışamaz, bieyin hakkı demişsiniz. O zaman Cuma namazı konusuna kimse karışamaz. Onu niye söylüyoruz ve eleştiriyoruz? Burada tutarsızlık yok mu? Bahçeli MHP'yi temsil ediyorsa, Nimet hanım da AK Parti'yi temsil etmiyor mu? Nimet Hanım'ınkine kimse karışamaz da Bahçeli'ninkine mi karışır?

Tutarlı olalım. AK Parti'yi temsil eden kişiler İslam dininin, Allah'ın emirlerine uygun yaşayan kişiler olmalı. Bunun baskı ile, zorlama ile alakası yok. İsteyen Allah'ın emirlerine uygun yaşamaz, ama onlar AK Parti'yi temsil etmemeli bence.

Alıntı:
aksavaşçı Nickli Üyeden Alıntı
bunları dedikten sonra birde laikliği savunmazsın umarım
Bunun lakiklikle çelişen bir tarafı yok. Ben kimseye zorla başörtüsü taktırılmalı demiyorum. Açıklamalarım yukarıda.
Aksi halde Bahçeli'yi de eleştiremeyiz.
akömür isimli Üye şimdilik offline konumundadır