01-14-2008, 03:41
|
|
|
|
O BAYRAĞA İNCELEME BAŞLATILDI
Alıntı:
|
nusret Nickli Üyeden Alıntı
Onun da bunu iftiharla medyaya göstermesi; hislenmesi, gururlanması...
Mithat Cemal Kuntay'ın " Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır " dizelerini okuması...
Bu kadarı fazla değil mi?
Medenileşmenin, uygarlaşmanın bir göstergesi de... Şiddetin ve kanın, toplumsal hayattan mümkün olduğunca uzaklaştırılması, denetim altına alınmasıdır.
Liseli gençlerin, kanlarını akıtarak "armağan" bayrak yapmasını... Gayet makul, hatta övülmesi gereken bir davranış olarak görmek... Medeniyet kavramıyla nasıl bağdaşıyor?
Biri bana bunu anlatsın!
"Gençler yollamış bir kere... Peki, ne yapılmalıydı " derseniz... Bence cevap basit:
Öyle bir armağanı kabul etmezsiniz!
|
Teşekkürler nusret.
Ben böyle düşünmüyorum bence gayet güzel bir davranış.Hele bunu medeniyet kavramı ile bağdaştırmak hata gibi geliyor.
Sonuçta gençliğin yozlaştığı hayatı futbol,müzik ve daha farklı şeylerden ibaret bildiği bi zamanda yaşarken yine aynı yaş grubunda bir grup gencin vatan için bir şeyler yapabileceklerinin bilincinde olmaları gelecek için umut vadeden bir durum diye düşünüyorum.
Bayrağını sevmeyen vatanını sevemez.
Vatanını sevmeyen onuru,şerefi bilmez,medeniyetten bahsedemez.
Kan akıtılmalı demiyorum ama o yaş grubunda örnek olabilecek bir tutum.En azından vatan sevgisi adına...Emre bey abartmış bence.Şahsi kanaatim bu.
|
|
|