Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-16-2008, 02:28   #40
Kullanıcı Adı
EdeB
Standart Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı

Sorularıma cevap alamamamın verdiği üzüntüyle bir kelam daha etmek istiyorum:

Herkesin iradesi vardır diyorsunuz,istemeden düşeni bu yüzden suçlu ilan ediyorsunuz.Sizce çocuk yaştaki ( ortalama 9-10 yaşlarda başlıyorlar bu işe ) bir insanın nasıl bir iradesi olmalıdır? doğruyu yanlıştan ayırt edebileceğine inanıyor musunuz 9 yaşındaki bir çocuğun?
Kusura bakma yazını yeni farkettim...
1. sorunun cevabı kesinlikle yapmam. Kur'an bana ne doğru ne yanlış söylüyor uyarsam doğruyu yaparım uymazsam yanlış yaparım hatalıyım cezasını öderim.
2 ve 3 bu sorunun cevabının farklı olmsına bağlıydı ama yinede söyleyeyim. Aklının ve kalbinin yolunu Kur'an ile ışıtanlar bu türlü kalleşçe manevralardan etkilenmez.....

Haaa şu Hz. İbrahim kıssasına gelince....
O kıssada Hz. İbrahim henüz 9-10 yaşlarındaydı ve henüz peygamberlik verilemişti. Şunu da bilmek gerekli ki Kur'anda geçen kıssalar bize tarihi öğretmek için değil onlardan ibret almak için yer alırlar. Hz. Yusuf'da merhameti, affetmeyi, Hz. Eyyub'da sabrı öğrettiği gibi Hz. İbrahim'de aklın doğruyu bulmasını öğretir bizlere. Bulunduğunuz yerdeki din bilginlerinden bu konuya dair daha geniş bilgiler alabileceğinize eminim.

Evet inanıyorum. Akil ve baliğ olan her insan mükelleftir. Şuan 9-10 yaşlarındaki çocuklarımız okullara gidiyor yazılılara giriyorlar. Bu yazılılardan iyi ya da kötü not almak onlara bağlı. En basit örnek bu. Burada hangisi iyi hangisi kötü ayırt edemeyecekler mi? Aklı yaratan ona düşünüp doğruyu bulma yetesini de bahşetmiştir....

Veselam.......
EdeB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla