Konu
:
Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Tekil Mesaj gösterimi
01-16-2008, 14:33
#
58
Kullanıcı Adı
MaU_95
Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
ismihan
Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı
Evet ikisi de suçlu. İsteyerek düşenin suçlu olduğu zaten aşina yorum yapmaya gerek yok. Zorla düşürülene gelince...
İnsanın kendi iradesi var mıdır? Vardır... O vakit attığı her adımdan da sorumludur. Zorla bu suçu işlemesi en fazla hafifletici sebep olabilir o da dünya mahkemelerinde....
Bahsettiğiniz yazı buydu bir önceki sayfada yer alıyor. Bu yazıya dair gerekli açıkmayı alıntı yaptığınız yerde yapmıştım yeniden tekrar etmeye gerek yok.
"Zorla bu suçu işlemesi en fazla hafifletici sebep olabilir o da dünya mahkemelerinde...."
Buradan; o da dünya mahkemelerinde, yani sadece dünya mahkemelerinde hafifleticidir! demeye çalıştığınızı sandım kusura bakmayın.
"Ceza" kavramına bir antipatim var da ve bize yıllardır eğitimi verilen bu size anlatmaya çalıştıklarım. Bize öğretilen bu. Ceza karamı ;belirli, katılaşmış yaptırımlardır ama sonucuna katlanma ;yaptığı yanlışı hatırlatan türden yaptırımlardır ikisede aynı kefeye konamaz.
Ha bu kavramı size anlatsamda siz yine bununda bir nevi ceza olduğunu düşüneceksiniz. normal çünkü böyle yerleştirilmiş kafamıza yıllardır.
konuyu başka bir boyuta çekmeye çalışmıyorum ama konu gerçekten farklılaştı bizim arada tartıştığımız konu başka bir boyuta döndü başlıktaki tarşıma konusuna yöneldik birden.
benim arada sorduğum sorulara cevap veren olmadı.
Baştan beri genel olarak genel cevaplara bakıyorumda dedğim gibi ben bu konuda daha duygusalım siz biraz daha katı.
Benim anlatmaya çalıştığım misal bana bir çocuk versinler onu
tam bir psikopat katil yetiştirmekte benim elimdedir, bir alim yetiştirmekte
Hemşerim bu konuya çok duyarlı olduğun anlaşılıyor ;)
Hepimiz çeşitli şekillerde tepkiliyiz. Dediğin gibi ortak bir noktaya çıkılıyor sonuçta
MaU_95
Açık Profil bilgileri
MaU_95 nickli üyeye özel mesaj gönderin
MaU_95 - Daha fazla Mesajını bul