01-16-2008, 17:16
|
|
|
Türk olan herşey Kürdün sadırısı altında
Bunları daha önce anlattım mı hatırlamıyorum, bir kaç anımı paylaşmak istiyorum.
Yazın sıcak bir günüydü, orta okul son yada lise başları. İşim motosikletle gidip un almak ve onu eve getirmek. Motor yaklaşık 30 yaşında evimize gitmek için pazar yerinden geçmem gerek.
Neyse yükledik unu, un 50 kilo ben 45 . Pazar yerine vardığımda çok kalabalıktı, motoru durdurmamam lazım, durduğu zaman dengemi sağlayamazsam düşerim bir de motorun durma ihtimali var. O zaman un çuvalını yere bırakmam gerekecek.
Neyse olan oldu ve durmak zorunda kaldım. Ani duruşla da dengemi yitirdim sağ yanıma doğru eğildim, un çuvalı düştü, motosiklet bacağıma dayandı düştü düşecek, bir elle un çuvalını kaldırmaya bir elle motoru doğrultmaya çalışıyorum, ama başaramıyorum. Yolun kenarında kaldım öyle.
Gelenin geçenin gözlerine bakıyorum biri çıkıp ta yardım eder mi diye. Nerdeee. Neyse orda dikilip duran bir kürt kardeşim geldi ben motoru tuttum, o çuvalı kaldırıp motorun üstüne yerleştirdi, bana kısaca gülümseyip yerine döndü. Allah bin kere razı olsun....
...
Problemimiz iletişim eksikliği, görür görmez nefret eden insanlar var, giyinişine, işine, doğduğu yere bakıp insanları yargılayamayız. Daha çok örnek var, yaşadığım yerde çok inşaat olduğu için pek çok kürt kardeşimle tanışma, sohbet etme imkanı buldum. Bazıları beni çok etkilemiştir.
...
Mesala bir usta başı vardı, çocuğu ile arkadaş olmuştum. Onunla ustanın inşaata müzik yayını yaptığı hoparlörünü oynayacaz diye tahrip etmiştim.
Ben bize bağırıp çağıracak arkadaşımı dövecek, beni bir daha buralarda görmek istemediğini söyleyecek sanıyordum, geldi ve bize bundan sonra daha dikkatli oynamamızı söyledi, ne bir ters laf etti ne küfür ne başka bir kötü hareket. Adama hayran olmuştum.
...
Markette çalıştığım dönemdi, bir inşaat işçisi her gün gelir bir gazete alırdı. Ortadoğu idi sanırım. "Neden bunu alıyorsun hergün?" diye sordum, bana "Ben tüm yövmiyemi harcardım eskiden, her gazeteden bir tane alırdım, içlerinde en son bunu beğendim artık sadece bunu alıyorum." demişti.
...
|
|
|