01-16-2008, 21:08
|
|
|
Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Eyüp şimdi bu görünmek meselesini bir açayım ben ( ne demek istediğimi yani ):
Ne yazık ki dinimiz birçok insan tarafından sadece bir "kültür meselesi" olarak algılanmakta. Ben orucu "tutmazsam millet ne der" mantığıyla tutan bir yığın insan tanıyorum. Namaz kılmayan ama oruç tutan birçok insana "eğer namaz kılmadığında da millet seni parmakla gösterseydi sen oruç tuttuğun gibi namaz da kılardın değil mi" diye sorduğumda onay alıyorum. Benim patronum her Ramazan ayında 100.000 ytl yardım dağıtır; "müşteriler bilsin,görsün" der ama bunu yaparken, burdayken oruç tutar, namaz kılar; yurtdışına gittiğinde ( ki sadece Türki Cumhuriyetlere gider ) oruç tutmaz ( ben de onunla gittiğim için biliyorum. )
Örnekleri uzatmak mümkün tabi.Dediğim gibi İslamiyet "bir yaşayış biçimi,bir toplum meselesi" olarak algılandığı için bu tiplere "müslüman geçinenler" demek geliyor benim aklıma ilk olarak.Başka da bir söz bulamıyorum.
|
Anlıyorum, islami kabuk düzeyinde algılayan garip tipler de yok değil.Olmuştur, vardır ve olacaktır...Kimilerinin yobaz diye çok kolay adlandırabildiği üstad Necip Fazıl bakın ne diyor bu tiplere:
"
Din adına yol kesen dünkü yobazın oğlu!...
Yine sen kesiyorsun, küfür uğrunda yolu!...
"
Yine:
"
...
Ve aşksız yobaz ... İşi gücü,
Namazla cennet takasında.
Tam dört asırdır Müslümanlık,
Cansız etiket markasında.
Kur'an kalbi kör ezbercide,
Din, üfürükçü muskasında.
..."
Bununla birlikte, size ithaf etmiyorum ama, bu yanlıştan yanlış çıkaranlar var.Yanlıştan yanlış çıkarılır mı..?Yine Necip Fazıl:
"Kaba softa ve ham yobazın kafasında bir zamanlar “Nizam ı Cedid” askerinin kaputuna bile küfür fetvası vermeye kadar giden bid’at anlayışı, nihayet İslam düşmanlarına insanları dininden soğutacak kadar kuvvet kazandırmış ve davanın sırrı bir buçuk asırdır, ne din, ne de kültür cephesince çözülememiştir."
İtalik yazdığım ifadeleri açmaya çalışırsam:birileri,
1. Müslümanların yaptığı yanlış hareketi tüm müslümanlara ya da diretk islama malediyor.
2. Bu yanlışları tecessüs ederek kendini melek yerine koyuyor.Ben hiç yanlış yapmam demeye getiriyor.Sadece cumaya giden birisine "imam" diye hitap eden insanın bunu yapmaktaki amacı kendi hiç namaz kılmadığından kendine cemaat içinde yer bulabilme isteğidir.Aynı şekilde müslüman diye bilinen birinin bir yanlışını bulmaya bu kadar azimkarane çalışmasındaki sır da şu:"Yuppiii müslüman dedikleri adamın yanlışını buldum demek ki ben daha müslümanım hatta en müslüman benim, artık sırtım yere gelmez"
3. Tüm bu yaptıklarını samimi manada dinini yaşamak isteyen adamın olur olmaz her fırsatta suratına vurarak onun günahkarlığını sorguladıktan sonra ayrıca bir de "samimiyetini" sorguluyor:"Sen dini kullanıyorsun..!"
İşin ilginç yanı aynı tipin bir yerde islamın herhangi hükümlerinden bahsedilince sazanlama olaya dalıp "Ne yani ben müslüman değil miyim?Siz kim oluyorsunuz da benim samimiyetimi, dinimi, imanımı sorguluyorsun" yaklaşımda bulunuyor.
4. "Dİn yobazları bize haksızlık ediyor öyleyse bunların köklerini budayalım, ya öldürelim ya dinlerinden uzaklaştıralım." basitliği içine düşüyorlar.Oysa ki islamı bilmediği için kızını dövüp bunu da islama maleden yobazı ıslah etmenin tek yolu ona hadis kültürünün aslını aşılamaktır.Ne onu öldürmek ne de dayandığı dini..
|
|
|