Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
rewaswer Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]
Genel olarak kanaatim Kürd'ün iyisi çok iyi kötüsü çok kötü oluyor olmuştu!
Fakat daha sonra dikkat ettim ki aslında gerçekten Müslüman olan Kürt yada Türk iyi oluyor, İslam'dan uzak olan Kürt yada Türk farketmez kesin kötü oluyordu!
|
ister turk-kurt diye ayırmıssın, ister muslim-gayrimuslim sonucta yaptıgın ayrımcılıktır.
ayrıca butun muslumanlar iyidir diyebilirsin, katılmamakla beraber (iyi insan kotu insan vardır, bunun ne dinle ne ırkla hiçbişeyle alkası yoktur) dusuncendir soylemekte ozgursun. AMA, musluman olmayanların hepsi kotudur diyemezsin. ozgurluk sınırları dahilinde degildir.
|
[i][b]Sen ve Tunahan kardeşime cevap olarak ;
Yazıma tekrar bakarsanız ben ''Müslüman olan kesinlikle iyidir ve Müslüman olmayan kötüdür'' şeklinde kesin bir yargı göstermedim...
Yani bu konu görecelidir!
Benim kanaatim Müslümanlığa gerçekten bağlı olanlar dürüst ve namuslu iyi insanlar oluyor fakat İslam'dan kopmuş olanlar kötü oluyordu...
Ben kendi gözlemime göre konuştum kesin bir yargı içermedi lafım...
|
Emre o arkadaşın mesajındaki şu söze katılıyorum ben:
"Hıristiyanlık dinine sıkı sıkıya bağlı olan bir insan da pek tabi vatan-millet sevdalısı olabilir.Dini İslam olmayan herkesi vatana bağlılık anlamında yok saymak nahoş bir tutumdur."
Ben arkadaşın mesajından bu anlamı çıkardım ve bu sözün altına da imzamı atıyorum. Ama senin şu söylediğin de doğrudur:
"Tam anlamıyla İslam olan bir insan, vatanına ihanet etmez." Evet, bu doğrudur; ama dediğim gibi Müslüman olmayan herkese de "potansiyel vatan haini" olarak bakmak kesinlikle yanlıştır.
Tabi sen böyle demek istiyorsun demiyorum, sadece arkadaşın mesajından çıkardığım anlamı ve buna benim katıldığımı söylüyorum.