Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-19-2008, 21:02   #1
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Standart DUA'NIN KABUL EDİLMESİNİ İSTERSEN..
evet..aslında o cümlede zımni bir sünnetleri kılmama şartı var gibi..
ama heralde şu olsa gerek:ibadetlerde denge çok önemli..yani farz ibadet herşeyin üstünde olmalı..
herşeyin önünde olmalı... ibadet hayatımızda nafileleri o kadar çok eda ederizki kazaya kalmış farzlarımız dahi olsa
kazasını kılacak vaktimiz kalmayacak şekilde günleri bitirebiliyoruz..böyle yapanlar var.. ben biliyorum..
belki onun kaza namazı yoktur.. heralde yok.. öyle bile olsa.. yinede kaza namazı kılmamız gerekiyormuş..
eksik gedik farz namazlarımız varsa... orasından burasından şeytana çaldırdıığımız vede eksik olan namazlarımızı
tekrardan kaza etmemiz Rabbül Alemin nazarında daha sevimlidir... Rabbim sana yakışan namaz kılamıyorum..vede öyle kıldığım
namazlarımıda kaza ediyorum niyetiyle kılınan kaza namazının kıymetini takdirden aciziz..

bu şekilde nafilelere fazla düşen kardeşlerimiz için , terazi biraz diğer tarafa sarkmış gözünü yukarı çekmek için
bu tarafa hızla vurmak gibi.. Aman ha aman farzlara ehemmiyet verelim..manasında olabilir..
zaten cümlenin sonundada bu endişe dile getirilmiş..

2) Gece namazı kıl! Kazâya kalmış namazlarını, geceleri de kazâ ederek bir an önce öde! Farz namazı kazâya kalan kimsenin, sünnet ve nâfile namazları kabûl olmaz. Yâni sahîh olsa da sevap verilmez. Âlimlerimiz buyuruyor ki, şeytan, müslümanları aldatmak için, farzları ehemmiyetsiz gösterip, sünnet ve nâfileleri yapmaya sevk eder.

fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder