Alıntı:
feyza Nickli Üyeden Alıntı
Bahsettiğiniz madde ve sizinde söylediğiniz gibi 1999 yılında eklenmiş bir madde
Ek Madde 3 - (Ek madde: 22/07/1999 - 4415/1 md.)
İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din (din kültürü ve ahlak bilgisi) kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında, Kur’an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenlerden ilköğretimi bitirenler için, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca ilköğretimin 5 inci sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde yaz Kur’an kursları açılır.
Kur’an kurslarının açılış, eğitim-öğretim ve denetimleri ile bu kurslarda okuyan öğrencilerin barındığı yurt veya pansiyonların açılış ve çalışmalarına dair hususlar yönetmelikle düzenlenir.
|
kendi sapimda arastirma ihtiyaci duydum buyrun inanmiyordum amma gercekmis bunuda ögrenmis oldum karalamakla alkasi yok
bu da malesef bizim Hükümetimizin getirdigi yani kestigi ceza
Kanun Numarasi:5237
Kabul Tarihi: 26/9/2004
Yayimlandigi Resmi Gazete: Tarih: 12/10/2004 sayi:25611
Yayimlandigi Düstur :Tertip:5 cilt:43 sayfa:
Kanuna aykiri egitim Kurumu
Madde 263-(Degisiklik:29/6/2005-5377/29md.)
(1)
Kanuna aykiri olarak egitim kurumu acanveya isleten kis (yani 12 yasina kadar Kuran egitimi almasi yasaklanan cocuklara egitim veren kisiler), üc aydan bir yila kadar hapis veya adli para cezasi ile cezalandirilir.
sanirim buna da bir aciklamaniz olur.
Saygilarim ile