Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-24-2008, 12:39   #5
Kullanıcı Adı
büyükdoğu
Standart Necip Fazıl'ın Hücum ve Polemiklerinden Örnekler
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
bu ınsanlar ölmüş..bu ınsanlar hayatlarını sanata adamıs..bu ınsanlar turk tarıhıne cok buyuk eserler bırakmıs...bu ınsanlar cok buyuk saır cok buyuk sanatcı..bır sanatcının ne yasam tarzı ne dını ne mıllıyetı benı ılgılendırır bunların bana katacagı hıc bıse yoktur dınlerıde kendılerıne ınanıslarıda...bu adamların eserlerı benı ılgılendırır cunku ulusumun kulturune renk zengınlık katar ...sanatın bu guzel yuzune bu lekelerı daha fazla surmezsen sevınırım....ne necıp fazılı ne nazım hıkmetı daha fazla yıpratmazsan sevınırım....ölmus ıkı buyuk saıre daha fazla saygısızlık yapmazsan sevınırım..su hayatta temız kalan tek seyın sanat sıır muzık oldugu dusunurken bu umudumu kırletmezsen sevınırım....bılmem anlatabılıyormuyum...

Tepkinizin sebebini anlayabilmiş değilim
Bunlar daha önce yayınlanmamış şeyler değildir... Benim buraya yazıp yazmamam bunların varlığını değiştirmez.Üstad'ın yaşadığı bişeyi kendi azğımdan yazmadım bunları bizzat üstad kendi yazdı ...bunları paylaşmakta ne sakınca var...

Edebiyatın her devrinde devrin büyük şairleri "edebî" bir çekişme içindedir.Ziya Paşa-Namık Kemal, Necip Fazıl- Nazım Hikmet vb. Bunlar edebiyatımızın zenginlikleridir.Sizin umudunuzu kırmamak için gerçekleri örtpas etmek pek mümkün değil sanırım.
büyükdoğu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla