Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-24-2008, 17:18   #5
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart AK Parti, başörtüsü teklifini MHP'ye sundu, öncelik 'eğitim hakkı'nda
Kurumsal mutabakatı sağladığımıza inanıyorum

Başbakan Tayyip Erdoğan, başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda toplumsal ve kurumsal mutabakata azami ölçüde ulaşıldığını söyledi. Erdoğan, gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istediklerini kaydetti. Sivil anayasayı beklemek niyetinde olmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Parlamento içinde meseleye olumlu yaklaşan iki siyasi parti var. Durum böyle olduğuna göre oturup konuşarak burada mutabakat sağlanır ve bu mutabakat çerçevesinde adımları atarız. Bu, anayasal değişiklik olabilir. Bu, kanunda değişiklik olabilir. Her ikisi olabilir. Ne gerekiyorsa bu yapılır.'' dedi. TESK Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, başörtüsü konusunda yaşanan sıkıntıların yasalardaki boşluklardan kaynaklandığını bildirdi. Bu boşluğun giderilmesinin önemine değinen Erdoğan, MHP ile temaslarının sürdüğünü, bu görüşmeler neticesinde belli bir noktaya gelineceğini anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Eğer yasalar bu işe müsaade etseydi gerilim olmazdı. Demek ki bir adım atılması lazım. Anayasa değişikliği olabilir, kanun değişikliği olabilir. Buradaki derdimiz huzurlu bir topluluk, mutlu bir topluluk. Toplumsal mutabakatı gerek Parlamento içi, gerek Parlamento dışı kurumsal mutabakatla azami ölçüde tamamlama sürecidir. Bu süreci de yakaladığımıza inanıyorum."

ZAMAN
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla